Brusco giro de la DANA: reactivan la alerta amarilla por nevadas y tormentas intensas
Una mujer camina sobre a la lluvia en València, en una imagen de archivo. / MANUEL BRUQUE (EFE)

El temps primaveral que regna aquest dijous a València encara no s’assentarà i afectarà l’inici de la Setmana Santa. La Comunitat Valenciana espera rebre un nou front de precipitacions amb la arribada d’un tàlveg de tempestes.

Segons les previsions tant de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) com de Meteored, serà a partir del Diumenge de Rams (10 d’abril) quan arrancada la inestabilitat.

En la meitat nord de la Comunitat regnarà el cel nuvolós per estrats baixos, que aniran disminuint al llarg de la vesprada. En la resta de l’autonomia s’espera un cel poc nuvolós i intervals de núvols alts en general durant tota la jornada. A més, seran probables precipitacions febles a l’interior, sense descartar que s’estenguen de manera més dispersa al litoral.

Cara al dilluns es preveu l’entrada d’un tàlveg atlàntic per l’oest d’Espanya. Aquest front anirà avançant cap al Mediterrani deixant cels nuvolosos amb pluges generalitzades; possibles tempestes que podrien caure en forma de neu als Pirineus i una baixada general de les temperatures.

El dimarts la jornada seguirà marcada per la inestabilitat. De nou es preveuen pluges acompanyades de tempesta en la primera meitat del dia. No obstant això, conforme avancen les hores, el sol podria tornar a lluir sobre la província de València.

SOL EN L’ARRANCADA DE LES VACANCES DE SETMANA SANTA

Per al dimecres, vespra de l’arrancada de les vacances, encara podria ploure. No obstant això, les precipitacions serien de caràcter feble i únicament tindrien lloc en les primeres hores del dia.

A partir de llavors es presenta una certa tendència a l’estabilitat, amb predomini de cels poc nuvolosos. Per això, a partir del Dijous Sant es preveu que domine el temps anticiclònic. El sol podria lluir en la major part del territori nacional i els termòmetres tornarien a recuperar-se amb màximes per damunt dels 20 graus.