vaga taxis

Els taxistes de València han decidit hui “suspendre temporalment les mobilitzacions” que els han mantingut en vaga indefinida des de principis d’aquesta setmana. Els afectats han comunicat que en setembre tornaran a analitzar la situació en funció del compromís adoptat pel Govern nacional.

El president de la Federació Sindical del Taxi de València, Fernando del Molino, ha esmentat que no es tracta d’una desconvocatoria de la vaga, sinó una “suspensió temporal” on hi ha hagut moltes discrepàncies sobre la decisió presa.

Els taxistes han decidit acceptar la decisió de la unitat nacional” perquè “el millor és mantenir la unitat”, segons ha explicat Del Molino.

València se suma així als passos que ja han donat ciutats com Madrid, Barcelona o Cantàbria, que han desconvocat la vaga després de la Conferència Nacional de Transport, celebrada a Madrid, i en la qual el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha proposat a les Comunitats Autònomes un nou marc normatiu.

Aquestes normes estaran llestes al setembre per a habilitar a aquelles Comunitats que ho desitgen capacitat regulatòria en matèria de llicències VTC. Del Molino ha assenyalat que al setembre analitzaran “el que habilita les competències”.

vaga taxistes

La vaga dels taxistes es va originar a Barcelona amb motiu de protesta per l’incompliment per part del Govern nacional de la Llei 1/30 de llicències VTC (vehicles amb lloguer de conductor com Uber o Cabify).

Els taxistes valencians juntament amb els taxistes alacantins, madrilenys i càntabres, es van sumar a la vaga i van iniciar a les vuit del matí del dilluns una marxa lenta de vehicles cap a València per la pista de Silla i per la A-3, la qual cosa va provocar retencions en les entrades a la ciutat. A conseqüència d’aquest gest, posteriorment van provocar trànsit dens en les zones per les quals van circular en direcció a la Delegació del Govern.

Ara com ara queda “suspesa temporalment” la vaga fins a setembre, per la qual cosa taxistes i membres de l’executiu continuaran amb la cerca de solucions que beneficien a ambdues parts.