La vacunación arranca una nueva fase: grupos que se vacunan y dosis que recibirán según edad y riesgo
Decenas de personas en la cola de la vacunación contra el coronavirus en la Ciudad de La Luz (Alicante).

La Comunitat Valenciana fa un pas cap avant en la campanya de vacunació massiva contra el coronavirus. Hui arranca la immunització dels nascuts entre 1962 i 1970, és a dir, els valencians de 51 a 59 anys.

La Conselleria de Sanitat ha destinat més de 150.000 vacunes per a aquest grup. En concret s’utilitzaran 113.875 dosi de Pfizer; 41.740 dosi de Moderna; i 15.005 monodosis de Janssen.

A més, la vacuna de Pfizer també inclou dosi per a altres dos col·lectius. D’una banda es completarà la vacunació dels ciutadans majors de 66 anys; i per un altre, s’administrarà en persones amb condicions d’alt risc. El total de dosi d’aquesta farmacèutica que s’utilitzaran durant tota la setmana serà de 203.844 dosi.

De Moderna s’inocularan un total de 50.340 dosi en tota la Comunitat. Al marge dels menors de 60 anys, es destinaran 8.600 vacunes a persones amb condicions d’alt risc.

D’altra banda, AstaZeneca també seguirà en la campanya de vacunació. Aquesta es destinarà a les primeres dosis dels nascut entre 1956 i 1961, és a dir, aquells amb 60-65 anys.

En total, Sanitat té previst administrar en els pròxims set dies 279.189 dosis de les quatre vacunes que ja estan autoritzades en el mercat europeu.

RESOLUCIÓ D’INCIDÈNCIES EN LA CITA DE VACUNACIÓ

En tots els casos, la citació es realitza mitjançant trucada de telèfon i/o a través d’un missatge al mòbil on s’indica data, hora i lloc de la vacunació. Si les dades no estan actualitzats, es poden modificar (consultar ací).

La cita rebuda en el mòbil també es pot recuperar o consultar a través de l’aplicació GVA +Salut, disponible tant per a iOS com Android i Huawei, o en la web (consultar ací).

Si així i tot persisteix qualsevol tipus de dubte, es pot trucar al telèfon 900 300 555, on el personal format sobre aquest tema atendrà i respondrà qualsevol qüestió relacionada amb el procés de vacunació.