vacaciones

Les vacances nadalenques acaben hui per a molts encara que uns altres encara disposaran d’uns dies més per a gaudir de l’oci i el temps lliure d’estes dates fins que finalitze el Dia de Reies.

No obstant això, no cal desesperar i és que en qüestió de setmanes València tornarà a estar de celebració amb el festiu del 22 de gener, data en la qual es commemora el Dia de Sant Vicent Màrtir. Enguany la festivitat tindrà lloc un dimecres pel que els treballadors més afortunats podran fins i tot disposar d’altres cinc dies de pont.

Març serà el mes vinent amb opció a quatre dies de descans i és que enguany el Dia de San José (19 de març) passarà de caure en dimarts a gaudir-se en dijous a causa de l’any bixest que deixarà un mes de febrer de 29 dies.

Al contrari que altres vegades, este 2020 les vacances de Setmana Santa estaran més distanciades de les festes falleres i és que no serà fins a quasi un mes després quan arranquen els dies de descans amb la particularitat que enguany Dijous Sant tornarà a ser laborable encara que es disposaran de tres setmanes seguides de pont.

Del divendres 10 d’abril al dilluns 13 tots els valencians podran gaudir de quatre dies de vacances que seguiran una setmana després amb tres jornades lliures a causa del Dia de Sant Vicent Ferrer (dilluns 20 d’abril) i de nou la setmana posterior comptarà amb altres tres dies de pont degut al Dia del Treball (divendres 1 de maig).

Cara a l’estiu, este 2020 serà el segon any consecutiu de la celebració del Dia de Sant Joan (24 de juny) però en aquesta ocasió tindrà lloc en dimecres pel que només alguns treballadors seran els que puguen disposar d’un macropuente de cinc dies. L’altra festivitat no arribarà fins a agost quan se celebre L’Asunción el dia 15 però este 2020 coincidirà en cap de setmana (dissabte) de manera que no afectarà en les jornades laborals.

Després de l’aturada estival serà el torn de la festivitat dels valencians: el 9 d’Octubre. El Dia de la Comunitat Valenciana estarà seguit pel Dia de la Hispanitat (12 d’octubre) i en aquesta ocasió la realització d’un macropuente serà més senzill que en anys anteriors posat que la primera data serà divendres i la segona caurà en dilluns.

No succeirà el mateix amb el Dia de Tots els Sants (1 de novembre) ni amb el Dia de la Constitució (6 de desembre), tots dos en diumenge i per tant perduts per al seu gaudi, encara que alguns sí que seran agraciats amb el dilluns 7 de desembre posat que aqueix dimarts dia 8 se celebra el Dia de la Immaculada oferint la possibilitat de realitzar un pont de quatre dies.

Respecte a les anhelades vacances de Nadal, 2020 farà que tant el 25 de desembre com l’1 de gener coincidisquen en divendres permetent allargar les vacances durant tres dies en cada ocasió per a gaudir d’uns dies més familiars.