Prendre el sol és una de les pràctiques més habituals durant l’estiu però exposar-se més del temps necessari pot causar eritema, càncer i fins i tot envelliment de la pell. No obstant açò, hi ha una altra cara que es desconeix i són els problemes que suposa no rebre radiació solar. Per açò des de 7 Televalencia ens preguntem quant sol és bo per a la nostra salut, una resposta que ja tenen en la Universitat Politècnica de València.

El Grup de Investigació en Radiació Solar ha detectat que a pesar del sol de València, el cap-i-casal també presenta una deficiència de vitamina D. Combatre-la sense prendre el sol és possible i és que esta falta de vitamina pot incrementar el risc de patir malalties en l’edat adulta.

A València un individu amb pell de tipus tres, la més usual entre la població espanyola, no hauria d’estar més de 29 minuts davall el sol durant el mes de juliol i és que a pesar de necessitar-se la vitamina D cal protegir la pell per a evitar danyar la nostra salut.

També hi ha una excepció que assenyala la principal autora d’esta investigació i són els dies extrems com l’actual ona de calor. En dies com hui els temps d’exposició s’han de retallar considerablement sense oblidar mai la protecció solar.