Universidades valencianas implantan una app para rastrear el coronavirus entre estudiantes y profesores
Estudiantes de la UPV al inicio del curso 2020/21.

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana han anunciat el retorn a les aules el pròxim 1 de març. Els centres educatius recuperaran el model d’ensenyament híbrid iniciat el setembre després del descens de contagis de coronavirus.

Així s’ha acordat aquest matí en la reunió mantinguda entre la consellera d’UniversitatsCarolina Pascual, i els rectors de les universitats públiques de l’autonomia.

“Sempre hem anat adoptant les decisions des del punt de vista de la coherència social i en aquest cas tornem a fer-lo”, ha apuntat Pascual. “Aquesta decisió es pren amb el temps suficient perquè hi haja una planificació docent de qualitat. Al mateix temps és important destacar que avaluarem dia a dia la situació sempre en funció de les condicions sanitàries”.

LES QUATRE UNIVERSITATS QUE TORNEN Al MODEL HÍBRID

Va ser el passat 26 de gener quan es va acordar el cessament de l’activitat educativa en aquests centres d’estudi. A partir de llavors les classes han continuat amb el model d’educació a distància per a reduir els brots de coronavirus.

Després d’avaluar-se la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana, l’administració i les universitats han pactat reprendre el model híbrid una vegada finalitze el mes de febrer.

Així, la Universitat de València; la Universitat Politècnica de València (UPV); la Universitat Miguel Hernández; i la Universitat d’Alacant, reobriran les seues portes en 10 dies. A més, s’aplicarà el pla de contingència de cada universitat per a continuar mantenint la seguretat a les aules.