Halloween

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recorda davant la pròxima celebració de la festa d’Halloween la importància d’adquirir productes segurs i que complisquen la normativa de qualitat, així com hàbits d’alimentació saludables.

En este sentit, i a causa de la quantitat de ciutadans que adquirixen articles relacionats amb esta festivitat, reclama a les administracions públiques competents la realització de més inspeccions, per a evitar els abusos i la inseguretat que puga patir el consumidor durant aquesta celebració.

Cada any són més els ciutadans que se sumen a esta festa de tradició anglosaxona. Moltes persones estan ja en aquestes dates prèvies preparant tal celebració, en molts casos, deixant-se portar pels nombrosos reclams presents en multitud d’establiments comercials o anuncis de convocatòries de festes.

En cas d’irregularitats, Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana anima a les persones consumidores a presentar les reclamacions oportunes.

Cada vegada són més els ciutadans que recorren a tendes o basars de baix cost per a comprar les seues disfresses, maquillatges o objectes de broma o pirotècnia vinculats a aquesta festa, productes en molts casos molt barats però que en ocasions no compleixen amb la normativa de seguretat i etiquetatge pertinents.

Consells de cara a les compres per a Halloween

  1. Conservar sempre les factures, tiquets o justificants de compra per a una posterior reclamació.
  2. Les disfresses destinades a menors de 14 anys són considerats joguets i han de tenir la marca de CE i el nom i adreça del fabricador, així com els advertiments d’ús i un codi que permeta identificar el joguet.
  3. Quant a les llaminadures i dolços, dosar les quantitats a consumir així com fomentar el reemplaçament de dolços per aliments com a mandarines, frutillas, plàtans, pomes, fruita seca etc.
  4. Quan compre una màscara, fixe’s en què està feta amb materials transpirables, que els forats per als ulls permeten una visibilitat completa i que els orificis del nas permeten respirar amb facilitat.
  5. Si anem a usar perruca hem de comprovar i assegurar-nos que està fabricada amb materials ignífugos.
  6. Si anem a usar maquillatge, en el seu etiquetatge ha d’aparèixer, com a mínim, el nom del producte, el del fabricador, la data mínima de caducitat, el nombre de lot i els seus components.
  7. Si anem a usar dentadures o qualsevol altre objecte que s’introduïsca en la boca hem de verificar que no continguen elements químics perjudicials per a la salut, doncs molts poden portar plom.
  8. Si la nostra idea és usar lentillas devem tenir en compte que aquests accessoris solament han d’adquirir-se en un establiment d’òptica i han de ser adaptats i supervisats per un òptic o optometrista.
  9. També és recomanable comprar preferentment en establiments i comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.