uniformes

Els uniformes escolars obligatoris i diferenciats segons el sexe de l’alumne tenen els dies comptats en tots els centres escolars de caràcter públic de la Comunitat Valenciana. Va ser el passat mes d’octubre quan Compromís va presentar una proposició no de llei per a modificar este decret. Ara, en qüestió de setmanes, s’espera que Les Corts Valencianes ho aproven ja que compta amb el suport de PSPV i Podemos.

L’objectiu d’esta iniciativa és que no es puga obligar a un codi de vestuari diferenciat per sexe entre els xiquets i xiquetes que estudien en col·legis finançats amb fons públics. D’esta manera, ells podran optar per l’ús de faldes mentre elles podran triar portar pantalons.

Amb esta iniciativa es modificaria el Decret 39/2008 sobre la convivència en els centres docents públics no universitaris perquè aquests no puguen obligar a un codi de vestimenta diferenciat per sexe. Els impulsors asseguren que així e es permetrà la plena llibertat individual adaptant, en cas que siga necessari, el disseny dels uniformes dels centres a aquests principis.

Esta mesura ja es dóna en col·legis del Regne Unit on en 2016 es va aprovar una nova política de vestimenta de gènere neutre perquè els alumnes puguen vestir l’uniforme amb el qual s’identifiquen. Les autoritats administratives britàniques van explicar en el seu moment que amb això se cercava reduir la discriminació i promoure la igualtat entre els estudiants.