Los militares se preparan para iniciar las tareas de rastreo en Valencia
Dos militares de la Unidad Militar de Emergencias (UME) durante la pandemia. / FOTO: Ricardo Rubio (Europa Press)

Els primers 30 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que col·laboren amb Salut Pública en les tasques de rastreig d’infeccions per coronavirus en la Comunitat Valenciana comencen a operar aquest divendres des de la Base Militar de Bétera.

Així ho ha destacat avui la Conselleria de Sanitat per mitjà d’un comunicat. Segons han explicat, les principals funcions d’aquests rastrejadors serà identificar i controlar els contactes estrets d’infeccions confirmades per coronavirus. Tots ells desenvoluparan aquesta tasca a través de la realització d’enquestes i treballaran coordinats amb Salut Pública.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica també rebrà de forma permanent actualitzacions sobre la base de les noves evidències científiques en relació al virus i al maneig de casos i contactes.

Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa en la Comunitat Valenciana. A ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de setembre, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari.

FORMACIÓ ESPECÍFICA EN LA LLUITA CONTRA LA COVID-19

L’equip s’ha conformat donant prioritat als perfils sanitaris. Per això és personal format en Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d’emergències o similars. Tots els integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seua formació i l’acompliment de les tasques requerides.

El curs ha abordat aspectes tecnicocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarentenes; la tècnica del procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.