La Federació de Falles d’Especial, en col·laboració amb l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera, ha presentat el programa d’activitats de la edició del 2020 del cicle ‘Una festa per a tots’, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de setembre a La Marina de València baix el lema ‘Més solidària que mai’, una edició marcada per la Covid-19 i que contribuirà a reactivar l’activitat fallera.

L’esdeveniment comptarà amb un estricte protocol de seguretat a causa de la pandèmia per garantir la seguretat de tots els assistents. En este sentit, l’organització s’ha marcat com a objectiu que l’edició siga “més solidària que mai”, segons ha explicat el president de la Federació de Falles de Secció Especial, Rafa Mengó, en la roda de premsa celebrada esta vesprada als jardins de Junta Central Fallera. “Volem que aquesta cita siga una reactivació per als sectors de la festa fallera: artistes fallers, indumentaristes, pirotècnics, i fins i tot els mitjans de comunicació que es dediquen a informar de l’actualitat del món faller”, ha indicat.

Actes d’Una Festa Per A Tots

El cicle ‘Una festa per a tots’ s’inaugurarà el divendres 25 de setembre a les 20.00 hores amb la recepció dels i les representants de les comissions de la Federació i els seus respectius artistes fallers, acompanyats tots ells pel tabal i la dolçaina i la Banda de Música de Tuéjar. L’acte estarà conduït pel periodista Boro Peiró. Seguidament, serà la recepció de les Falleres Majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues Corts d’Honor, acompanyades pels artistes fallers de les falles municipals, José Luis Ceballos i Paco Sanabria, i Alejandro Santaeulalia i Dulk.

A continuació, tindrà lloc la inauguració de l’exposició i el recorregut pels estands de cadascuna de les comissions. Finalment, la Banda de Música de Tuéjar interpretarà diverses peces i Pirotècnia Mediterràneo farà una xicoteta mostra de focs d’artifici. Abans, a les 20.30 hores del dijous 24, serà la plantà “al tombe” de la falla amb el lema ‘Una victòria per a tots’, realitzada per l’artista Juanjo García.

A les 10.00 hores del dissabte 26 començarà un mercat d’indumentària valenciana, amb estands populars i una mostra de llibres i articles fallers d’ocasió. Posteriorment, prendrà el relleu un teatre de guinyol a les 11.00 i, a les 12.30, un col·loqui moderat per la periodista Pepa Gómez amb els artistes que van realitzar els projectes 2019-2020, objecte de l’exposició. A les 14.00 hores es dispararà una minimascletà a càrrec de Pirotècnia Mediterràneo. En el torn de vesprada es realitzarà una desfilada d’indumentària valenciana.

L’última jornada del cicle ‘Una festa per a tots’, el diumenge 27, estarà marcada per l’actuació del monologuista Miki Dkai. A les 14.00 hores serà la clausura.