Valencia en alerta por frío con temperaturas de -2 grados

La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) activa hui i matí la alerta groga per pluja. La Comunitat Valenciana es veurà afectada per un canvi dràstic del temps. S’esperen cels nuvolosos, ruixats i tempestes localitzades fins dilluns que ve.

El canvi en el temps ve provocat per l’arribada d’un tàlveg, és a dir, una zona de baixes pressions que penetra en capes altes de l’atmosfera. El tàlveg sumat als vents del seu entorn generaran la formació de nuvolositat. A més, la Comunitat Valenciana també es veurà afectada per una xicoteta DANA.

Aquest divendres predominarà el cel nuvolós, amb nuvolositat d’evolució i ruixats acompanyats de tempestes ocasionals durant la vesprada a l’interior nord de Castelló. Temperatures sense canvis significatius. Vent de component aquest fluix, amb intervals de moderat en els litorals. Les temperatures no patiran canvis significatius. Així, la província d’Alacant preveu una mínima de 18°C i una màxima de 26º; la de Castelló, de 18º i 24º; i la de València, de 19º i 24°C.

DISSABTE 5

El dissabte continuaran els ruixats acompanyats de tempesta que podran ser localment fortes en zones d’interior durant la vesprada. Les temperatures mínimes no patiran canvis. Les màximes descendiran lleugerament, sobretot a l’interior. La província d’Alacant preveu mínimes de 18º i màximes de 25°C; a Castelló, de 24º i 18º; i a València 18 i 23°C. El vent, de component aquest, bufarà fluix amb intervals de nord-est moderat en el litoral.

DIUMENGE 6

El diumenge la Comunitat Valenciana encara sentirà els efectes del tàlveg i de la DANA. Segons l’Aemet, la predicció és similar a la del dissabte. Cel nuvolós amb probables ruixats amb tempestes ocasionals a primeres hores en el terç nord, tendint a poc nuvolós o buidat durant el matí. Temperatures mínimes sense canvis o en lleuger descens; màximes en ascens, més accentuat en zones d’interior. sí, la província d’Alacant preveu una mínima de 17°C i una màxima de 23º; la de Castelló, de 15º i 24º; i la de València, de 17º i 24°C. Vent de component oest fluix en general durant el matí, amb intervals de moderat en el terç nord, tendint a vent de components sud i est, fluix a moderat, a la vesprada.