La DANA activa los niveles de alerta en toda la Comunitat Valenciana
Mapa de España con los niveles de alerta por el temporal en la jornada del viernes. / AEMET

La Comunitat Valenciana arranca tres jornades consecutives de fortes precipitacions. Davant aquesta situació, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la activació de dues alarmes diferents: groga i taronja.

Va ser ahir quan un front fred de l’Atlàntic va començar el seu pas per la península afectant l’oest del país. No obstant això, aquest front s’ha desplaçat en les últimes hores cap al Mediterrani on ja ha començat a descarregar en forma de DANA.

Com a conseqüència al capdavant atlàntic, en les pròximes hores i dies es produiran precipitacions bastant generalitzades. Probablement aquestes seran localment forts o molt forts i persistents segons ha assenyalat Aemet.

EL PITJOR DE LA DANA ESTÀ PER ARRIBAR

A pesar que en el matí del dijous ja s’han localitzat precipitacions en diferents punts de la Comunitat Valenciana, entre ells la ciutat de València, el pitjor està per arribar.

Serà el divendres quan s’espera una major inestabilitat amb el moviment de la borrasca i l’entrada de flux de component aquest. El temporal se centrarà en el terç oriental i Balears, amb precipitacions localment fortes o persistents.

Davant aquesta situació, Aemet ha activat en un primer lloc l’alerta groga en tota la Comunitat. Dita alerta és per risc de pluges i tempestes que poden deixar acumulacions d’aigua de fins a 60 mm. Estarà activa des de la mitjanit fins a les 11.00 hores.

A partir de llavors l’alerta passa a nivell taronja tant a la província de Castelló com en la de València. La situació atmosfèrica passarà a ser de “risc important” tant per tempestes com per pluges des de les 11.00 fins a les 24:00 hores. En el cas d’Alacant se seguirà amb alerta groga tota la jornada fins a la mitjanit.

CÚAL SERÀ LA SITUACIÓ DEL CAP DE SETMANA?

Per al dissabte s’espera un cel nuvolós amb probables precipitacions generalitzades. Aquestes tendiran a remetre durant la vesprada i que podran ser localment fortes, persistents i acompanyades de tempestes ocasionals en zones litorals de Castelló i València.

Cara al diumenge és probable que la borrasca comence a allunyar-se amb una millora en l’àrea mediterrània. No obstant això, no es descarten precipitacions febles al matí en les zones litorals de València; en la resta, poc nuvolós amb intervals de nuvolositat mitjana i alta.