VTC

La Generalitat Valenciana segueix els passos de Catalunya i és que ahir va anunciar que ja es troba preparant un decret de les VTC (Vehicle de Transport amb Conductor) amb l’objectiu de “establir una regulació perquè els dos sectors puguen conviure i oferir a la ciutadania el millor servei sense conflictes que els puguen perjudicar”, tal com va afirmar la consellera d’Habitatge, María José Salvador.

En este decret s’estableix un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servei i el seu inici, un temps que els ajuntaments podran incrementar en l’àmbit urbà si ho consideren necessari. És precisament este punt el que més polèmica ha causat tant entre el gremi de taxistes com entre les companyies VTC que operen a València: Uber i Cabify.

En el cas dels taxistes valencians esta mesura es considera “insuficient” i no descarten iniciar mobilitzacions si el decret tira avant, tal com ha destacat el responsable de la Confederació de Taxistes Autònoms, Ferran del Molino, en declaracions publicades per l’Agència EFE.

Des d’Unauto Comunitat Valenciana, associació d’empreses de VTC, la posició cap al decret també és de rebuig i ja han anunciat que, en el cas de prosperar, deixaran d’oferir els seus serveis en tot el territori valencià perquè veuen impossible “operar en eixes condicions”, segons ha indicat el president d’Unauto, Ricardo González, a Europa Press. “Si eixe decret va per on han dit, passarà com a Catalunya”, ha declarat, una situació que assegura que podria acabar amb “més de 500 llocs de treball”.

Adéu a la geocalización i a la captació lliure de clients

Segons el decret de la Generalitat Valenciana es definirà amb major exactitud el que s’entén per “captació de clients” i no es permetrà la captació dels vehicles que circulen per les vies públiques a la recerca de clients, sinó que hauran d’estar en garatges o aparcaments. L’objectiu és evitar conductes intrusives. Tampoc es permetrà la geolocalització.

Finalment, s’introduiran també altres mesures com que els vehicles hauran de tindre menys de 10 anys i en el cas de ser substituïts hauran de ser menys contaminants i canviar-se per cotxes ecològics.

Actualment, en la Comunitat Valenciana existeixen 4.685 llicències de taxi per 323 llicències de VTC. Una vegada traslladades les línies bàsiques, la Generalitat redactarà l’esborrany de decret que serà sotmès a informació perquè les associacions que han participat en el procés de presentació de propostes puguen opinar i, una vegada es recapte l’informe de l’advocacia, s’aprovarà pel ple del Consell.

Català: “Ribó ha sido un alcalde ausente y desganado”

Mercadona acabará con las bolsas de plástico en primavera