CORONAVIRUS  | 52 municipios valencianos continúan afectados por el avance de la pandemia
Varias personas piden consumiciones en una terraza en el Mercado de Colón. / FOTO: Ivan Terron (Europa Press).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha proposat estendre l’ús del passaport COVID “a tot el sector turístic i de l’oci”. L’objectiu és “garantir la tranquil·litat dels usuaris i la seguretat dels establiments”.

En concret, Colomer proposa que el certificat verd digital “siga exigible no solament per a viatjar”. “També per a recintes culturals; concerts; festivals o altres activitats relacionades amb el turisme i l’hostaleria“. A més, aquest ha explicat que la proposta ja “compta amb el suport del sector turístic”.

El titular de Turisme ha comunicat la idea a la consellera de Sanitat per a traslladar-la al Govern central i que es possibilite la seua aplicació al més prompte possible, tenint en compte que a més pot ser un revulsiu per a conscienciar en la vacunació.

UN PASSAPORT PER A INCENTIVAR LA VACUNACIÓ

“El Certificat Digital verd és una proposta de treball molt raonable. La pròpia Comissió Europea recomana als Estats membres que ho divulguen i faciliten per a convocatòries d’ordre cultural, no solament per a travessar fronteres”.

En aquest sentit ha explicat que “la realitat de la Comunitat Valenciana amb la indústria musical, els festivals, el turisme, i l’oferta cultural, necessiten un revulsiu i eixir de la situació dramàtica en la qual es troben”. Segons Colomer, amb aquesta proposta “es permetrà garantir millor les condicions sanitàries”.

A més, Colomer ha ressaltat que l’ús del Certificat COVID Digital en l’àmbit turístic i de l’oci “pot contribuir a facilitar i encoratjar el ritme de vacunació en aquells segments o franges d’edat que puguen haver-se mostrat més reticents a la vacuna”.

En aquest sentit, ha animat a tota la població a vacunar-se i a confiar en les bovines. Assenyala que són “la garantia i la resposta científica racional a la pandèmia. “Tenen aqueixa repercussió positiva de tornar a la vida plena i a una certa normalitat que tots esperem”, ha conclòs.