turismo extranjero

El turisme estranger segueix tirant del carro. La despesa total dels turistes internacionals rebuts a la Comunitat Valenciana durant el primer semestre de l’any ascendeix a 3.492,6 milions d’euros, un 17,5% més que en el mateix període de l’any anterior, segons l’informe elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme a partir dels resultats de l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) publicats per l’INE.

Es tracta d’un increment molt superior al de la mitjana nacional, xifrat en un 14,8%, situant a la Comunitat Valenciana, juntament amb Madrid, com les destinacions espanyoles que major creixement registren durant la primera meitat de l’any.

França, els països nòrdics i Regne Unit són els principals artífexs d’aquest resultat, amb increments interanuals a la Comunitat Valenciana fins a juny del 23%, 16% i 15% respectivament. Per la seua banda, la despesa mitjana per persona i dia mostra un ascens del 4,5% interanual.

Enfront d’aquests resultats, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha indicat que “seguir incrementant la despesa és senyal que anem en el camí que volem, un turisme de més qualitat i que siga motor econòmic”.

Per a Colomer, “les dades d’aquest estiu en Comunitat Valenciana són certament bons i confirmen el gran potencial del sector turístic com a part de la resposta a la necessitat de generar riquesa, ocupació i formar, sens dubte, part essencial de l’estratègia i del relat futur de la nostra destinació”.

Així mateix, el titular de Turisme ha assenyalat que “tenim encara molts reptes, com la desestacionalizació, professionalitzar i incrementar l’oferta; hi ha un ampli ventall en el qual treballar, com és el turisme d’interior, el gastronòmic, el cultural, i el nostre compromís va a ser crear i mantenir a través dels nostres programes, com el de CreaTurisme, una oferta turística de qualitat”.

Dades mes de juny 

Pel que fa als resultats del mes de juny, l’enquesta Egatur mostra que la despesa total realitzada pels turistes forans que van acudir a la Comunitat Valenciana va ser de 779,1 milions d’euros, un 12,1% més que el registrat en el mateix mes de 2016.

Regne Unit contínua al capdavant en la despesa realitzada per mercats, amb una despesa total al juny de 234 milions. França registra una notable pujada del 44,6% interanual, aconseguint els 77,7 milions d’euros i els alemanys incrementen la seua despesa en un 20,5%.

Aquestes dades se sumen als bons resultats que està registrant la Comunitat Valenciana respecte a l’arribada de turistes estrangers. Així, les dades d’enquesta Frontur que va publicar l’INE recentment, mostren que la Comunitat Valenciana va rebre durant el passat mes de juny un 19,7% més de turistes estrangers que al juny de 2016.

A més, la mateixa enquesta reflecteix que durant els primers sis mesos de 2017 la Comunitat Valenciana acumula un increment del 18,4% en l’arribada de turistes estrangers pel que fa al mateix període de l’any passat, amb prop de 3,9 millons.