GuruWalk

Considerats el ‘Airbnb’ dels viatges, la startup valenciana GuruWalk ha llançat la primera comunitat internacional de free tours en la qual qualsevol persona pot publicar un tour de la ciutat que desitge perquè posteriorment els viatgers ho reserven de forma gratuïta i atorguen una valoració després de la seua realització que servisca d’ajuda a futurs clients. Així ho ha explicat en 7 Televalencia Pablo Pérez, cofundador de GuruWalk, en una entrevista en profunditat per a conèixer tots els detalls d’esta plataforma pionera a nivell global.

1. GuruWalk és una nova startup valenciana destinada al turisme, quina novetat aporta al sector?

GuruWalk és una comunitat internacional de free tours, nosaltres el que cercàvem era crear una plataforma fidel al concepte d’economia col·laborativa per a posicionar-nos com el ‘Airbnb’ dels free tours. Amb la idea d’economia col·laborativa ens referim al fet que els guies puguen publicar en GuruWalk els tours que realitzen en qualsevol ciutat del món perquè posteriorment els viatgers puguen reservar-los de manera gratuïta a través de la plataforma.

2. El free tour és un concepte molt estès per tot el món però per a aquells que ho desconeguen, en què consistix un free tour?

El free tour és una visita guiada per pobles, ciutats i fins i tot visites temàtiques a determinats barris que es diferencia de les visites guiades tradicionals en la forma de pagament. En finalitzar el tour és el client qui decidix el preu que desitja pagar, és una voluntat o una propina al guia en funció del que t’haja agradat la visita.

Ara hi ha milers d’agències que es dediquen a açò però quan va començar el concepte free tour l’única forma de conèixer-los era per mitjà de cercadors com Google. Amb GuruWalk directament indiques el nom de la ciutat i et vam mostrar tots eixos free tours valorats per antics viatgers que ja ho han fet.

3. Com sorgeix la idea de crear GuruWalk?

La idea naix de Juan Castillo, CEO de GuruWalk, que amb sol 31 anys porta ja uns deu projectes emprenedors a nivell nacional. En esta ocasió volia una cosa internacional però quan arranques la preparació d’una startup tan gran i a nivell global t’adones que l’únic sector en el qual Espanya pot competir amb Estats Units és en turisme. Dins d’este àmbit detectem que els free tours eren una tendència en auge i vam veure l’oportunitat de liderar el mercat amb una comunitat internacional.

4. En quantes ciutats està present GuruWalk?

Comencem amb el projecte fa ja un any, en un primer moment eren només 15 free tours i 5 ciutats però a dia de hui ja són més de 115 ciutats de tot el món i hem superat els 600 free tours.

5. Si jo utilitze GuruWalk per a contractar el millor free tour i una vegada ho faig li pague la voluntat al guia, vosaltres com us financeu?

(Riures) És una pregunta que ens fan molt, el pla de monetizar que cerquem és cobrar una tarifa fixa d’entre 1 o 2 euros per cada client o viatger que li portem al guia. Açò és alguna cosa que ja provem a València, vam veure que va funcionar i el que acordem per a créixer ràpid i en poc temps és deixar GuruWalk gratuït per a tots i en el moment que comencem a monetizar arrancarem per ciutats en les que ja som capdavanteres com a l’Havana o Viena.

6. Com se sap si un free tour és fiable o et van a estafar?

Mai et van a estafar perquè al final és el client qui tria la quantitat a pagar en acabar el tour. Nosaltres el que volíem fer era evitar açò, que la gent no haja d’anar al centre d’una ciutat a cercar un guia sinó que directament entre en la plataforma, veja quines temàtiques hi ha en la destinació i trie per valoracions d’antics clients.

http://7televalencia.com/guruwalk-airbnb-free-tours/