Un túnel de Valencia permanecerá cerrado al tráfico durante tres días por obras
Grafiti del túnel de Blanqueríes que obligó a su pintada y posterior restauración. / FOTO: Google Maps

El dissabte comencen les obres impulsades per el Ajuntament de València en el túnel de Blanqueries. La intervenció servirà per a restaurar la part de la muralla cristiana del segle XIV que va resultar danyada durant la neteja d’un grafiti.

Els treballs comptaran amb diverses fases. En un primer moment es procedirà a la neteja mecànica de les diferents capes amb un instrument de precisió. Després es farà una neteja química per a eliminar el grafiti en cas que haja penetrat sobre el material original. Finalment, s’aplicarà la tècnica d’hidrofugació necessària per la seua ubicació i l’excés de trànsit de vehicles.

La duració prevista és de 3 dies de treball. Això obliga a tallar el trànsit en el túnel durant el temps en el qual es realitze la restauració.

L’AJUNTAMENT NO ASSUMIRÀ ELS 3.100 EUROS D’OBRA

La intervenció d’aquest fragment de la muralla, declarada Bé d’Interès Cultural, costarà 3.100 euros. No obstant això, el preu l’assumirà l’empresa de neteja que va danyar el túnel. Les obres són conseqüència “d’una neteja no adequada d’aquesta part de muralla protegida que es va fer de manera involuntària per part d’una de les contractes del servei municipal de neteja”, segons ha assenyalat Sergi Campillo, regidor d’Ecologia Urbana.

Ara, serà aquesta mateixa contracta qui a través d’una empresa especialitzada es faça càrrec de la restauració d’aquest ben protegit.

A més, com ha destacat Campillo, s’ha acordat amb les contractes de la neteja municipal que, encara que hi ha una ordre genèrica de no intervenir sobre elements protegits perquè és competència exclusiva del servei de patrimoni històric, se’ls facilitarà un llistat de tots els béns protegits de la ciutat amb la finalitat d’informar els seus operaris.