Han passat més de 500 anys des que Cristóbal Colón va descobrir Amèrica a bord de la Nao de Santa María. Hui eixe vaixell ha atracat a València per a commemorar l’aniversari d’una fita que va canviar l’esdevenir de la història universal: la Trobada entre dos Mons. La rèplica de la nao amaga històries i curiositats de com va ser la vida dels primers 50 tripulants que van creuar l’Atlàntic.

La Nao de Santa María està oberta a tots els públics. Alguns ja han pogut recórrer les seues cobertes, parlar amb els tripulants i sentir com vivien els mariners fa 500 anys.

Santa
La Nao de Santa María atracada en el Port de València.

La reproducció del vaixell és una construcció de la Fundació Nao Victòria en col·laboració amb la Fundació Cajasol i la Diputació de Huelva. Després de la parada a València els seus organitzadors ja han anunciat quin serà la seua pròxima destinació…

Però fins que la nau de Colón solque l’oceà, València tindrà l’oportunitat de conèixer a fons cada secret del vaixell. Serà el pròxim 29 de setembre quan la Nao de Santa María eleve l’ancora per a continuar rumb a Amèrica.

Uno de los navíos más célebres de la historia prepara su desembarco en Valencia