EMT
GRAFCVA8107. VALENCIA, 30/09/2019.-Imagen de las cocheras de la EMT de la ciudad de València.El fraude de 4 millones de euros denunciado por la EMT de Valencia se ha cometido falsificando las firmas de los dos apoderados de la empresa para ordenar ocho transferencias con destino a la cuenta de un banco en China, en concreto Hong Kong. El Comité de Empresa de la EMT de Valencia se reúne este lunes para valorar la situación. EFE/Kai Försterling

El Tribunal de Comptes obrirà una investigació sobre la responsabilitat comptable dels gestors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València pel frau de 4 milions d’euros, arran d’una denúncia presentada pel grup municipal de Ciutadans (Cs). El tribunal assenyala en el seu escrit, datat el passat 24 d’octubre, que la denúncia ha sigut traslladada a la Secció d’Enjudiciament, perquè, una vegada siga nomenat el delegat instructor, es duga a terme la corresponent investigació.

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha recordat que les auditories de l’EMT van revelar nombroses fallades de gestió de l’organisme i “encara així, el regidor Giuseppe Grezzi i els directius de l’empresa van continuar amb una gestió completament absurda i irresponsable que va desembocar en el robatori de quatre milions de diners públics”.

Per a concloure, el portaveu taronja ha explicat que entre les funcions del Tribunal de Comptes està la del ‘enjudiciament comptable’,  reconeguda per l’article 136 de la Constitució Espanyola. “És fonamental que el Tribunal de Comptes dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l’EMT”, ha dit.