Las tres playas valencianas que pierden su Bandera Azul
Playa de Poniente (Benidorm) al atardecer. /

La Comunitat Valenciana continua liderant el llistat de Banderes Blaves aquest 2022. L’autonomia compta amb un total de 139 platges distingides amb aquesta insígnia de qualitat, dos més que en 2021. No obstant això, no totes les platges i cales han pogut repetir el distintiu.

Enguany un total de tres localitats de la Comunitat han perdut la seua Bandera Blava. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), responsable d’aquests certificats, ha valorat que aquestes platges ja no mereixen l’estendard distintiu.

En total són dos Banderes Blaves perdudes a Alacant i una de Castelló. El cas més sonat és el de la platja de Ponent a Benidorm després de més de 30 anys de Bandera Blava.

Va ser en 1987 quan la platja més llarga de la localitat va obtenir aquest reconeixement gràcies a la seua arena de gra fi i a la multitud de serveis que ofereix per als centenars de turistes nacionals que es concentren cada estiu en ella. No obstant això, Benidorm sí que comptarà amb les banderes onejant sobre Llevant i Mal Pas.

Continuant en el sud de la Comunitat Valenciana, el municipi del Finestrat és un altre dels punts que enguany lamenta la pèrdua del distintiu en la Cala.

A l’altre extrem de l’autonomia es troba la platja de Casablanca, una de les més castigades pels temporals marítims. Aquest racó costaner d’Almenara s’ha vist obligada a dir adeu a la Bandera Blava després de 17 anys consecutius de reconeixement.