Las tres excepciones que permitirán viajar sin pagar peajes en 2024
Antigua área de peaje de la autopìsta AP-7 en Sagunto. /Efe

El Govern proposa aplicar peatges a totes les carreteres espanyoles en 2024La mesura, recollida pel Pla de Recuperació,Transformació i Resiliència remès a Brussel·les, ha assegut com un pitxer d’aigua freda a la població espanyola. Davant això, diversos càrrecs del Govern s’han pronunciat sobre ella per a tranquil·litzar a la ciutadania. En aquest sentit,  el director general de trànsit, Pere Navarro, ha explicat que, d’aprovar-se la mesura, s’exclouria tres situacions.

En paraules de Navarro, els viatges cuotidianos per motius laborals i per raons d’estudis quedarien fora d’aquest impost.  Així mateix, tampoc formarien part d’ell els trajectes relaciones amb metges.

Igual que Navarro, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha eixit en defensa de l’executiu. Ribera ha assegurat que la implantació de peatges no tindrà lloc fins “no tenir assentada la recuperació” econòmica. A més, ha explicat que, arribat el moment, es tindrà en compte els sectors afectats que necessiten algun tipus de matís.

“No és una cosa nova”, ha recordat Ribera, qui ha explicat que aquest sistema s’ha plantejat en el passat a Espanya i en països de l’entorn. No obstant això, ha assegurat que aquest mecanisme de peatges “no està definit ni perfeccionat”. “Encara s’està treballant en això”, ha expressat en declaracions arreplegades per Europa Press.

Las tres excepciones que permitirán viajar sin pagar peajes en 2024
La ministra de Transición Ecológica, Teresa Ribera. / Europa Press

Els peatges en les carreteres desperta les crítiques de les associacions

A més d’aconseguir que membres del Govern es pronuncien sobre ella, la nova mesura ha provocat la crispació de diferents associacions. Des de l’organització de consumidors Facua han expressat el seu rebuig a la proposta, segons declaracions arreplegades per Efe. L’organització ha expressat que  “el manteniment de les carreteres ha de finançar-se a través dels Pressupostos Generals de l’Estat”. “No amb un peatge que suposa un pagament per igual a tots els usuaris, sense tenir en compte la renda”.

Per part seua, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana també ha expressat el seu desconcert sobre els peatges. Així mateix, el seu secretari general Vicent Inglada ha advertit que aquesta mesura va en contra de «reivindicacions històriques”. A més, ha assegurat que suposarà una pujada encoberta del preu dels productes que es transporten per carretera. «Pagarem doble com a ciutadans”, ha sentenciat.

Real Automòbil Club d’Espanya: el pagament per ús en les carreteres pot suposar un seriós perill

El Real Automòbil Club d’Espanya (RACE) coincideix amb l’opinió de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana. A més, l’entitat ha afegit una crítica més als peatges relacionada amb la seguretat viària. En aquest sentit, la RACE ha assegurat que implantar peatges pot suposar un perill. “Molts conductors podrien optar per cercar vies alternatives gratuïtes, molt més perilloses”. El president de l’associació, Antonio Lucas, ha explicat que és en aquestes vies secundàries on ocorren el 78% dels accidents mortals.