El AVE low cost llegará a Valencia este mismo año
Un viajero pasa junto a un tren Ouigo de doble altura. / EFE

Els trens de la companyia francesa SNCF ja operen a Espanya. Més de 3.800 persones han estrenat el nou mitjà de transport ferroviari que ha arribat per a competir contra Renfe.

Ouigo, la filial de baix cost, ha arrancat aquesta setmana la seua marxa per a connectar Madrid i Barcelona. L’atractiu d’aquest servei són els seus preus competitius i és que ofereix bitllets des de 9 euros.

Des d’ahir, cada dia hi haurà deu eixides. Les estacions que ja estan connectades són Madrid, Barcelona, Saragossa i Tarragona. No obstant això, hi haurà una ampliació i també arribarà a la Comunitat Valenciana abans de finalitzar l’any.

Encara que es desconeix la data exacta, els trens Ouigo previne estar operatius a València i Alacant aquest mateix 2021. L’objectiu de la companyia francesa és aconseguir les 30 eixides diàries amb una flota de 14 trens. A més, el nou AVE low cost també arribarà a Andalusia i connectarà les ciutats de Còrdova, Sevilla i Màlaga encara que la data prevista és per a 2022.

Un tren Ouigo aturat en l’estació d’Atocha. / JAVIER CEBOLLADA (EFE)

SIS VIATGES DIARIS ENTRE VALÈNCIA I MADRID

Ouigo compta amb cinc serveis d’anada i altres cinc de tornada entre Madrid i Barcelona. Alguns d’ells són directes i permeten realitzar el recorregut en 2 hores i 30 minuts. No obstant això, uns altres efectuen parades a Saragossa i Tarragona pel que el trajecte s’allarga fins a quasi les 3 hores.

A la fi d’any serà quan el tren francès arribe a l’eix llevantí. A partir de llavors s’establiran tres freqüències d’anada i altres tres de tornada entre Madrid i València. En el cas d’Alacant, seran dos viatges diaris d’anada i volta a la capital espanyola.

En 2022 serà quan s’amplie la connexió de Madrid amb Andalusia. Per a llavors s’oferiran tres viatges diaris amb Sevilla i dos amb Màlaga, sempre amb opció d’anada i volta.

Respecte al nord d’Espanya, encara no hi ha previst l’operativitat d’Ouigo. No obstant això, la companyia no descarta una connexió futura.

Servei de cafeteria del tren Ouigo. / EUROPA PRESS

TRENS DE DOBLE ALTURA: EL CIELLO I LA TERRA

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge.

En total són 509 places oferides per tren i estan distribuïdes entre el “Cel” i la “Terra”, noms que rep cadascuna de les dues plantes. En el “Cel” hi ha servei de bar (tancat actualment per la pandèmia) i es pot accedir a ell encara que es viatge en la planta inferior.

Tots els seients disposen d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. A més, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de pagar un suplement i anar en seients XL.

Una hostessa d’Ouigo espera al costat del tren a Atocha. / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (AFP)

TRES OPERADORES COMPETIRAN PELS VIATGERS

Els trens Ouigo no seran els únics que operen a Espanya. La liberalització de la xarxa ferroviària ha donat via lliure a l’arribada d’altres companyies que competiran pels viatgers.

Renfe també tindrà la seua pròpia línia low costAVLO tenia prevista la seua arribada a l’abril de 2020 però la pandèmia el va obligar a retardar el seu llançament. Serà el 23 de juny quan done el tret d’eixida amb bitllets des de 7 euros, dos menys que la seua competidora.

El nou servei de Renfe començarà en el corredor Madrid-Saragossa-Barcelona. Gradualment s’estendrà a altres corredors d’Espanya encara que no s’han avançat dates.

La tercera empresa a competir serà Illa, el consorci impulsat per Air Nostrum i Trenitalia. L’objectiu és estrenar el seu servei en 2022 amb 23 trens nous d’última generació i 32 conexiones diàries entre Madrid i Barcelona. A més, també preveu operar a València, Alacant, Sevilla, Còrdova, Màlaga i Saragossa.