El tren low cost de alta velocidad tendrá parada en Valencia
Uno de los trenes de OUIGO de la ferroviaria francesa SNCF.

La competència de Renfe ja té nom i prepara el seu desembarcament en la línia ferroviària espanyola. La companyia francesa SNCF, sota la nova marca OUIGO, ha anunciat la seua pròxima arribada a Espanya amb un tren d’alta velocitat i low cost. Encara que aquest arrancarà primer connectant Madrid amb Barcelona, la ferroviària també té previsió d’arribar a València.

Així ho va anunciar aquesta setmana Hélène Valenzuela, directora d’SNCF a Espanya, en declaracions arreplegades pel Confidencial. Segons Valenzuela, l’objectiu és “popularitzar l’alta velocitat” amb preus més barats. Parlem d’uns trens que els seus bitllets es comercialitzaran a meitat de preu dels actuals. Malgrat no disposar encara de les tarifes, a França poden adquirir-se entre els 10 i 25 euros aproximadament.

Després dels primers passos, el següent objectiu de la companyia serà expandir-se “ràpidament a València, Sevilla, Alacant i Màlaga”, va declarar. Així, des d’SNCF esperen cobrir “gran part d’Espanya a curt termini”.

Aquest nou mig de transport arrancarà els viatges el pròxim 15 de març de 2021. A partir de llavors connectarà la capital espanyola amb la ciutat comtal parant també a Saragossa i Tarragona.

AIXÍ SERÀ VIATJAR EN ELS NOUS TRENS LOW COST

Encara que els preus seran més barats que els AVE de Renfe, la companyia cobrarà per portar més d’una maleta i una bossa de mà. Els seients comptaran amb endolls per als aparells tecnològics i hi haurà un bar per als viatgers.

En total seran cinc viatges diaris amb 7.195 seients repartits en uns vagons de dos pisos amb capacitat per a 509 viatgers per tren. Segons el director general de Voyages SNCF, Alain Krakovitch, estem davant una estructura que contamina “50 vegades menys que el cotxe i 80 menys que l’avió”.

VIATGES A 1 EURO

Per a promocionar l’arribada d’OUIGO, la companyia ha llançant una promoció. Aquesta permetrà viatjar de Madrid a Barcelona per un euro. No obstant això, aquesta oferta només estarà disponible per als 10.000 primers viatgers que es registren en la web a partir de les 18.00 d’aquest dijous.