El Grup Municipal Popular ha presentat avui les seues propostes de millora del transport públic i alternatives al pla de conversió en zona de vianants de les places de l’Ajuntament i Reina previst pel Govern de Ribó.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha denunciat que el pla previst per Grezzi suposa eliminar el 75% de les places de transport públic del centre de la ciutat i “això cap ciutat europea li ho plantejaria”.

Les alternatives llançades avui pels populars tenen com a objectiu mantenir el transport públic pel centre evitant absurds transbords, que el carrer Colón no es toque, manté la línia 5 de l’EMT i  guanya espai per al vianant.

Catalá ha assegurat que “no volem un centre potiner sinó digne de la tercera capital d’Espanya, no acceptem que el projecte per a les principals places siga de pinta i acoloreix, de jardineres i bolardos. On a més, preveu una reducció del 75% de les places de l’EMT que arriben al centre”.Per això, en el ple del dijous el PP planteja paralitzar el projecte i realitzar un projecte ja definitiu on s’estudien millores amb comerciants, veïns i usuaris de l’EMT.

Dues alternatives al Pla Grezzi

Els populars han presentat dues alternatives a la conversió en zona de vianants proposada per Grezzi, una d’elles preveu canviar el sentit del carrer Sant Vicent amb la qual es guanya més zona per als vianants en la plaça de l’Ajuntament, mentre l’altra la manté. Ambdues permeten que es mantinguen els actuals recorreguts de l’EMT i que no es traga a 32 milions viatgers de les places d’Ajuntament i Reina.

Els populars llancen aquestes propostes, que han arribat després de parlar amb especialistes i ciutadans, perquè es puguen estudiar. “Amb aquestes propostes volem transmetre a l’equip de Govern que des de l’oposició volem treballar per millorar la imatge del centre de la nostra ciutat. Però els demane que vagen de debò, però fem un bon projecte, però no volem un centre potiner”.

Totes dues alternatives del PP són una aposta seria pel vianant i l’usuari de l’EMT, tenint en compte que el 46% dels desplaçaments a la ciutat de València són caminant, hem de garantir l’accessibilitat, mobilitat i seguretat del vianant. No podem realitzar un pla que penalitze a l’usuari de l’EMT.