25N | El transporte público será gratuito para las víctimas de violencia de género y sus hijos
Mónica Oltra y Arcadi España durante la presentación de la campaña.

La Generalitat Valenciana establirà les mesures necessàries perquè totes les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills viatgen de forma gratuïta en Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i MetroBus.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, i el conseller de Política Territorial i Mobilitat, Arcadi España, han sigut els responsables d’anunciar aquesta mesura. La iniciativa s’engloba dins del programa ‘L’autobús i el metre Lliures de violència de gènere’. Aquesta li la llançat motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència contra la Dona celebrat hui.

Arcadi España ha explicat que al voltant de 10.000 dones i els seus fills es podran beneficiar de la gratuïtat del transport públic. La iniciativa entrarà en vigor a principis del pròxim any. Aquest bo es tramitarà a través de la xarxa de centres d’atenció a dones víctimes de violència de gènere de la Comunitat.

LLIURES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El conseller ha assenyalat que Metrovalencia, el TRAM de Castelló, el TRAM d’Alacant i els autobusos de MetroBus portaran el missatge de ‘Lliures de violència de gènere’. D’aquesta forma “el transport públic de la Generalitat Valenciana se suma a la campanya de conscienciació que està impulsant la vicepresidència; ja que una de cada dues dones ha patit algun tipus de violència sexual i no podem deixar de denunciar-lo“.

Per al titular de Mobilitat, “és fonamental aquesta campanya per a recordar-nos tots els dies, aqueixa necessitat d’actuar amb fermesa”. Ha afegit que “hi ha frases, expressions que estan assumides en el context habitual. Hem de lluitar contra això, perquè en moltes ocasions són l’inici d’una tragèdia”.

UNA CAMPANYA CENTRADA EN LA VIOLÈNCIA SEXUAL

Oltra ha destacat la campanya és una mostra de la “transversalitat de les polítiques d’igualtat en tot el Consell”. En aquest cas es plasma “sensibilitzant amb la retolació de vagons i autobusos de la xarxa de transport”.

A més, els ha felicitat per la posada en marxa de mesures concretes per a permetre “el dret a la mobilitat en el transport públic sense cost per a les dones víctimes de violència de gènere, els seus fills i filles siga una realitat a partir de 2021”.

La vicepresidenta ha recordat que la campanya llançada enguany està centrada en la violència sexual. Assegura que és una de les parts de la violència contra les dones. A més, posa el focus en què “aqueixes actituds dels agressors no són benvingudes en una societat lliure i democràtica”. Per això, assegura que cal continuar conscienciant a la societat. “No es pot mirar cap a un altre costat. No es pot ser neutral davant aquestes situacions perquè això ens converteix en còmplices”, conclou.