transporte

El suport econòmic per al transport valencià és una de les majors reivindicacions del Consell i així s’ha traslladat al president del Govern, Pedro Sánchez, en reiterades ocasions. Encara que el líder nacional va expressar en la seua última trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, el seu desig d’incloure una partida que beneficiara a València en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, això no està matisat ni aprovat.

No obstant això, en l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) han fet un pas al capdavant i han anunciat l’aprovació de l’avantprojecte de pressupostos per a 2019 on es contemplen 38 milions d’euros per part de l’Estat. Segons la directora gerent de l’ATMV, María Pérez Herrero, l’objectiu és destinar quasi 5 milions a la integració tarifària per a així ampliar la utilització dels bons transborde i treballar en nous suports de pagament que faciliten els desplaçaments dels usuaris.

Transporte
Última reunió del consell d’administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de València.

En el consell d’administració celebrat aquesta setmana també s’ha pronunciat María José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, qui ha destacat que volen aconseguir “la integració efectiva de la xarxa de transport metropolità com tenen altres ciutats espanyoles que reben la subvenció que els correspon de l’Estat, per a oferir als valencians una xarxa única de transport”.

La consellera ha reivindicat de nou la subvenció de 38 milions a l’Estat perquè “no volem més però tampoc menys del que li correspon a la tercera àrea metropolitana d’Espanya” i ha destacat la bona predisposició i el diàleg que “s’ha establit amb l’actual Govern central, ja que, en l’última reunió que van tindre el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, es va mostrar el compromís d’aportar 38 milions de finançament per a l’ATMV”.

Las normativas sobre contaminación desploman la venta de coches