Hui s’ha presentat la remodelació de la avinguda del Port de València. El Ajuntament ha donat a conèixer la nova proposta de reforma que convertirà la via en un passeig al mar.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han sigut els responsables de donar a conèixer el projecte. L’objectiu de remodelar la via que connecta el centre de la ciutat amb els Poblats Marítims és transformar-la “d’autopista urbana a passeig al mar”.

Per això, l’Ajuntament de València ha anunciat que reduirà els carrils de circulació. Aquests passaran dels cinc actuals a un total de tres. A més, la nova avinguda del Porta tindrà un carril bus protegit i un carril bici bidireccional que serà un 58% més ample que el d’ara.

El projecte de reconversió de l’avinguda del Port també contempla la conversió en zona de vianants de l’entorn del Mercat del Grau. Concretament els carrers Crist del Grau i Mercat del Grau només s’obriran a vehicles autoritzats.

La nueva avenida del Puerto se transformará "de autopista urbana a paseo al mar"
Recreació de la nova avinguda del Port de València.

RENATURALIZACIÓN DE L’AVINGUDA

Campillo ha explicat que hi haurà un major espai enjardinat i la zona per als vianants augmentarà un 67%. Els 231 ficus i 36 tarongers existents se substituiran per arbratge autòcton i aquests es reubicaran en altres zones verdes de la ciutat. Ara bé, es deixaran alguns exemplars de ficus en cantonades “com a testimoniatge”.

Disseny de la futura remodelació de l’avinguda del Port.

Segons el regidor, el motiu de la decisió és que suposen una molèstia per al veïnat perquè creixen molt i ràpidament. A causa d’això, tapen finestres i balcons sense deixar passar la llum. En el seu lloc es plantaran lledoners, arbre de l’amor, roure valencià i jacarandás.

El vicealcalde ha enumerat els beneficis de renaturalizar l’avinguda del Port: té efecte regulador de la temperatura; proporciona ombra a vianants i ciclistes; reté la contaminació; purifica l’aire; ofereix refugi a la fauna urbana i aporta naturalitat i bellesa.