corredor
L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries d’Alta Velocitat retornarà a la normalitat la circulació dels trens del tram València-Sagunt, després de les obres per a implantar l’ample internacional de via en el túnel del Cabanyal, emmarcades en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Així doncs, Renfe recupera l’oferta del servei de rodalies de la línia C-6 València-Castelló anterior a l’inici de les obres, i el servei d’autobusos complementari deixarà de funcionar a partir de la implantació de la nova programació l’1 de setembre.

Quant a l’AVE, dos serveis d’alta velocitat entre Madrid i Castelló, un per sentit, circularan ja amb total amb normalitat durant tot el trajecte.

Adif, ha informat que la reestructuració s’ha dividit en tres fases: s’ha permès en la primera d’elles adaptar a l’ample mixt la via 2 del túnel del Cabanyal gràcies a la instal·lació de 5.700 travesses específiques per a via en placa a l’interior, en substitució de les existents juntament amb el carril.

A més, s’han executat treballs d’instal·lació de dos aparells de via d’ample mixt en la bifurcació port, a l’eixida de la boca sud del túnel, i un cambiador de fil.

La segona fase ha comprès treballs en la via 1, consistents en la col·locació de dos aparells de via d’ample mixt per a completar les fuites de bifurcació port, dos nous aparells mixts en la boca nord (lloc de bloqueig d’Alboraia), el trasllat de l’actual cambiador de fil i el muntatge de quatre-cents metres de via mixta.

La tercera i última actuació s’ha portat en la via 2, on han instal·lat els dos aparells per a completar el lloc de bloqueig d’Alboraia.