cocaína

En una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i de l’Agència Tributària s’han confiscat més d’1.100 quilos de cocaïna de gran puresa. L’estupefaent, distribuït en pastilles de més d’un quilo de pes per unitat, va ser descobert a l’interior de dos contenidors que havien sigut descarregats en el Port de València.

En la matinada del diumenge dia 17, arribava al Port de València un buc procedent d’Oakland (EUA), iniciant la descàrrega de contenidors hores després sota la supervisió dels funcionaris de la Unitat d’Anàlisi de Riscos, de Vigilància Duanera i Guàrdia Civil, recolzats en tot moment per la Policia Nacional.

En el mateix instant de la descàrrega, a peu de moll, es va procedir a una selecció minuciosa de diversos contenidors que, segons el parer dels investigadors, reunien un perfil de risc alt de contaminació de cocaïna pel conegut mètode de el ‘rip-off’ o ‘ganxo perdut’. Este sistema consistix a introduir la droga en els contenidors en els molls o terminals dels ports comercials del país de partida dels vaixells, fins i tot a bord dels bucs mercants, sense coneixement dels amos de la mercaderia legal declarada. Ni l’exportador en origen ni l’importador en destinació saben gens de la droga que ha sigut col·locada pels narcos a l’interior dels seus contenidors.

En dos dels contenidors seleccionats i revisats immediatament, es trobaven 703 pastilles de cocaïna en un i 415 en un altre, en total 1.118 pastilles, amb un pes que pot sobrepassar àmpliament eixa xifra en quilos posat que cada pastilla supera al seu torn els mil grams de pes de mitjana. Una cocaïna sens dubte de gran puresa que serà analitzada en els pròxims dies pel Servei de Sanitat de la Delegació de Govern, i que podria superar el 80% de grau de puresa.

L’operació seguix oberta, sense detencions de moment

En l’operació Esquirol ha intervingut la Unitat d’Anàlisi de Risc de València, composta per agents de Vigilància Duanera i d’Odaifi de Guàrdia Civil, la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de València, el Grup 5 de Policia UDYCO València i el Grup 41 de Policia UDYCO Central.