Reyes

El Centre de Gestió del Trànsit de l’Ajuntament de València ha establit un dispositiu especial amb motiu de la celebració de la tradicional Cavalcada de Reis, divendres que ve, dia 5. La principal novetat en l’àmbit de la mobilitat d’enguany serà l’inici de la cavalcada, que partirà des de l’avinguda de Navarro Reverter.

La comitiva començarà a les 18:00 hores, i es prolongarà per un temps aproximat de 90 minuts, segons es preveu des de l’organització. Prèviament, les carrosses i elements participants hauran efectuat la preparació i el muntatge del conjunt en el Passeig de l’Albereda i Pont de les Flores.

Des del seu nou punt d’arrancada, pensat per a millorar la seguretat i ampliar l’itinerari per a donar cabuda a més públic, la cavalcada recorrerà la Porta de la Mar, i els carrers del General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, i Sant Vicent, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on els Reis Mags descendiran i accediran a l’edifici consistorial. Les carrosses continuaran per l’avinguda de Marqués de Sotelo. A més, el Port acollirà també la tradicional recepció als Reis Mags, que està prevista a les 17:00 hores.

TALLS DE TRÀNSIT

Per a garantir la fluïdesa i preparació de la convocatòria, des de les 7:00 hores fins a les 20:00 hores del dia 5 aproximadament no es permetrà estacionar vehicles en el passeig de l’Albereda, entre el Pla del Reial i la plaça de Saragossa. Així mateix, quedarà tallat al pas d’automòbils el tram entre el pont de l’Exposició i la plaça de Saragossa, entre les 8:00 i les 17:00 hores, en funció de l’ocupació de les carrosses. El vial de l’Albereda, no obstant, estarà obert al trànsit.

Quant a l’arribada de la comitiva, el tall previst en la plaça de l’Ajuntament, necessari per al muntatge de les infraestructures, serà entre els carrers de la Sang i del Periodista Azzati, des de les 08:30 hores fins al final de la cavalcada.

Finalment, durant el recorregut en si, es tancaran al trànsit els passos inferiors de la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria (sentit plaça de Tetuan), el carrer Sant Vicent Màrtir des de la plaça d’Espanya, Marqués de Sotelo i l’accés al Pont de Fuet des del carrer Guadalaviar, així com els carrers i accessos per on transcorre la desfilada.

Els carrers se n’aniran obrint al trànsit conforme al ritme de la desfilada i a criteri de la Policia Local de València. Es podrà seguir l’estat del trànsit en temps real a través de l’apartat de mobilitat de la web www.valència.es ‘i l’App València.