Arriba setembre i creix la probabilitat de pluges fortes i inundacions, per això, el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha presentat la Campanya de Prevenció d’Inundacions 2017.

Un total de 136 municipis de la Comunitat Valenciana tenen risc de sofrir inundacions, 48 tenen risc alt i 88 risc mitjà, i estan obligats a elaborar el seu propi pla d’actuació municipal. D’aquests municipis, 25 disposen d’aquest pla enfront del risc d’inundacions i 65 disposen d’un pla territorial municipal susceptible d’activar-se enfront d’emergències en cas d’inundacions si es disposa a més d’operativa municipal davant aquest risc.

En concret, disposen de pla d’actuació municipal enfront del risc d’inundacions Alaquàs, Alboraia, l’Alfàs del Pi, Benaguasil, Benicarló, Benicàssim, Beniparrell, Borriana, Canet d’en Berenguer, Càrcer, Cotes, Massanassa, Mislata, Nules, Oliva, Ondara, Oriola, Palmera, Paterna, Riba-roja de Túria, Silla, el Verger, la Vila Joiosa, Vilallonga i Xirivella. Altres tres municipis, Catarroja, els Alqueríes i Moncofa ho tenen elaborat i pendent d’aprovació en ple.

José María Ángel ha recordat als ajuntaments la importància de les labors de prevenció i adopció de mesures de protecció a la població perquè “no hi ha certesa al 100%, ni en les prediccions meteorològiques ni en la forma en què les crescudes poden afectar al territori”. Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i a través del compte oficial de Twitter @GVA112, s’ofereix a més informació detallada de les situacions de preemergencia i emergència enfront d’aquest risc, amb informació facilitada per l’Agència Estatal de Meteorologia, i es difonen recomanacions als ciutadans.