monumentos

El servici de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València està enllestint el projecte de videovigilància d’edificis BIC (Bé d’Interés Cultural) de la nostra ciutat, segons ha anunciat Glòria Tello, regidora de la Delegació de Cultura, de qui depenen eixos edificis i com a responsable de la sol·licitud per incorporar un sistema de videovigilància amb càmeres de seguretat per a la seua protecció davant possibles actes vandàlics.

Els edificis per als quals se sol·licita la videovigilància són la Llotja, les Torres de Serrans i de Quart, les Drassanes, l’Almodí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat. L’Ajuntament es planteja l’extensió de la seua xarxa de fibra òptica per garantir la connexió  de totes les càmeres d’estos edificis amb la instal·lació existent a la Central de Policia Local, on es podran visionar les imatges emmagatzemades quan siga necessari.

Tello ha destacat, entre altres punts clau del projecte, que les càmeres siguen d’alta definició, amb reducció dinàmica intel·ligent de soroll i puguen captar vídeo durant la nit (es col·locaran en fanals i façanes), que es permeta la gravació continuada durant 30 dies (període a partir del qual se sobreescriuran les dades de forma automàtica) i que el visionat de les imatges es puga fer tant des del centre de control de la Policia Local com des dels centres de control dels edificis protegits.

Interior de la Lonja de la Seda de Valencia.La motivació del projecte és la vigilància dels edificis per contribuir a la reducció d’actes vandàlics. Amb el nou sistema es podrà identificar les persones implicades en les incidències i, a més, servirà com a potent mètode dissuasiu (en part gràcies als cartells que indicaran que la zona està controlada per càmeres). 

Es planteja la instal·lació de huit càmeres a la Llotja i unes altres huit a l’Almodí, altres sis tant a les Torres de Serrans com a les de Quart i les Drassanes, cinc més al Museu de la Ciutat i unes altres quatre al Palau de Cervelló. «Estem fent un treball molt important per recuperar, posar en valor i difondre el gran patrimoni històric i artístic que tenim els valencians i les valencianes i per això és fonamental no sols apel·lar a la col·laboració de tota la ciutadania per protegir-los al màxim sinó també garantir la seua seguretat amb sistemes com este de videovigilància», ha explicat Tello.  

El pressupost base de licitació d’este projecte supera els 508.000 euros. Ara este projecte fet per Patrimoni Històric i Artístic es complementarà amb la part realitzada per Policia Local i les dos parts juntes s’enviaran a la Delegació del Govern perquè done el vistiplau i comence la tramitació del projecte.