Una oferta de viajes regalará una noche gratis en cuatro ciudades españolas

Són un de les grans icones de la ciutat de València. Als seus peus, el llit del riu Túria. A la seua esquena, el barri del Carmen, cor de la ciutat. Situades en un lloc emblemàtic, les Torres de Serrans recorden a una època que marcaria el passat i futur de la capital del Túria.

Al costat de les Torres de Quart són el poc que queda de la muralla medieval del segle XIV. Les Torres de Serrans eren el primer que veien els visitants en entrar. Era ací on es feien les grans rebudes. El primer d’ells va ser al rei Martí I l’Humà.

Des de fa set segles les Torres de Serrans han presenciat alguns dels grans esdeveniments de la història valenciana; van servir de presó de nobles fins al segle XIX i durant la Guerra Civil van albergar algunes obres del Museu del Prat de Madrid.

Per això, no podia haver-hi millor emplaçament per a celebrar un acte tan característic de València com la Crida, que dóna el tret d’eixida a les Falles. Des dels anys 90, les Falleres Majors i representants polítics han consolidat inaugurar les festes a les Torres de Serrans, un enclavament pel qual avui es continua apostant.

TORNA LA CRIDA

Després de dos anys sense la major festa de la Comunitat, les Falles tornen a València. Amb elles tornen també els seus principals actes multitudinaris com la Crida. Aquest diumenge 27 de febrer s’inaugura el nou any faller que espera tornar a la normalitat en la mesura que siga possible.

La Crida comença a les 19 hores. Estarà presidida per Carmen Martín i Nerea López, les Falleres Majors de València, i les seues corts d’honor. Fallers i falleres de tota la província es reuniran als peus de les Torres de Serranos amb l’única restricció de portar la mascareta.

Aquest esdeveniment tan especial culminarà amb un espectacle pirotècnic. Així, s’haurà donat pas a un nou començament per als fallers, encara en pandèmia però amb les ganes i la il·lusió de sempre. Tot això podrà seguir-se en directe en 7 Televalencia amb un programa especial.