L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Àrea de Desenvolupament Sostenible, ha preparat una programació molt variada per a celebrar el Mes del Medi Ambient. Des del dia 1 fins al 30 de novembre es duran a terme activitats com xarrades, itineraris ambientals i tallers, entre d’altres, per a conscienciar de la importància del respecte a l’entorn ambiental i la defensa dels paratges naturals.

La programació inclou unes activitats específiques en els centres escolars, on el protagonista és el reciclatge. Els xiquets aprendran, de manera divertida i amena, la importància de fer esta pràctica, senzilla i necessària, tant en els seus col•legis com a casa, i també com s’han de separar els residus per a fer un reciclatge correcte. A més, el cinema també estarà present en els centres amb la projecció de la pel·lícula Una verdad muy incómoda. Ahora o nunca.

D’altra banda, les associacions torrentines també participen en el Mes del Medi Ambient, ja que s’han preparat uns tallers on es debatrà sobre els contenidors de residus i uns jocs amb què es donarà informació sobre més de 40 residus.

La regidora de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, ha destacat la importància d’implicar la ciutadania de totes les edats en la millora del medi ambient; per esta raó s’han preparat activitats amb les quals es pretén “donar a conéixer el patrimoni natural de Torrent, fomentar el respecte cap al nostre entorn i, sobretot, fomentar les bones pràctiques ambientals, com ara el reciclatge”.

A més, la programació ambiental es completa amb una activitat de reforestació i apadrinament d’arbres en el Vedat, el 18 de novembre, en la qual es plantaran arbres i, mitjançant un senyal de fusta es marcarà el nom de la persona que l’apadrina i que s’encarregarà de cuidar-lo a partir d’eixe moment.

Per a conéixer l’entorn més detalladament, es faran diverses excursions i rutes, com la del Reg Mil·lenari el diumenge 5; la de la pedrera restaurada d’Higueruelas el dissabte 11; o l’excursió nocturna a la serra de Perenxisa el divendres 24.

A més, s’han organitzat tallers en les places i en l’Hort de Trénor. Tots els dimecres a partir de les 17.30 h i fins a 18.45 h, diverses places de Torrent acolliran tallers, jocs i actuacions teatrals per a fomentar el respecte al medi ambient entre els més menuts i fer visible la importància de participar en la neteja del municipi. Les activitats estan orientades a les famílies i als seus fills, i tindran la presència i supervisió de tècnics especialitzats. Els diumenges de matí també es podrà gaudir de tallers i activitats en l’Hort de Trénor.

En la Fira Agrícola del dissabte 11 de novembre es durà a terme una demostració de la fabricació de sabó, un taller sobre la piràmide d’aliments actual i un taller-joc per a impulsar la compra de productes agrícoles als comerços de proximitat i la compra de temporada de fruites i hortalisses.

Pot consultar tota la programació en la pàgina web de l’Ajuntament de Torrent en el següent enllaç: http://ow.ly/ttfr30g8nx7

Per a participar en les activitats cal la inscripció prèvia a través de la web: www.torrent.es (portal d’inscripcions), en el TDIC o telefonant al 96 111 11 11.