Torrent cancela sus fiestas ante el incremento del coronavirus

El Ajuntament de Torrent ha cancel·lat les seues festes aquest matí. En un comunicat fet públic a través de les xarxes socials, el consistori assegura que pren la decisió “des de la prudència i la responsabilitat” davant l’increment dels contagis per COVID19.

Segons els últimes dades oferits per la Conselleria de Sanitat, el municipi es troba amb una incidència acumulada a 14 dies de 465 casos per cada 100.000 habitants. A més, compta amb un total de 391 contagis actius.

La suspensió es produeix a les portes de començar la seua setmana gran. Durant el mes de juliol, la capital de l’Horta Sud havia programat més de 50 esdeveniments. Alguns dels quals es van poder celebrar van ser la elecció de les Falleres Majors i la gala de l’esport.

D’aquesta manera queden suspesos els concerts de Bely Basar-te, Mr. Kilombo i Arnau Griso. A més de l’espai infantil multiaventura, que estava previst se situara en el Parc Central, i tots els espectacles programats per als barris.

Tampoc se celebrarà el castell de focs. Més de quinze minuts i 200 quilos de pólvora tenien previst tancar aquest mes; un mes que es preveia fóra el punt d’inici de la reobertura econòmica.

La celebració que de moment es manté és la de Moros i Cristians. Aquesta ja havia sigut traslladada al mes d’octubre davant la impossibilitat de la seua organització per a aquest mes de juliol.

Torrent encara es troba entre els municipis que no es veuen afectats pel toc de queda; però les noves xifres de contagis fan molt probable que això canvie en els pròxims dies. Tot apunta al fet que demà, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, aquest siga un dels municipis que se sumen a aquesta mesura per a les pròximes setmanes.