La rotonda de la Torre Miramar se transforma con un jardín colgante y más vegetación
Infografía del proyecto de la Torre Miramar.

La Torre Miramar viurà una transformació íntegra pròximament. La rotonda, que se situa en una superfície de 7.200 metres quadrats en l’entrada nord de la ciutat de València, es convertirà en un espai bioclimàtic destinat a la cultura urbana.

L’Ajuntament de València contempla dotar a l’espai de fonts d’aigua potable i generadors d’energia. Hi haurà pèrgoles solars per a recàrrega de vehicles elèctrics o dispositius mòbils. A més, s’enjardinarà la superfície i s’instal·laran zones d’ombra vegetal. També s’habilitarà un jardí vertical de 45 metres en la cara nord de la torre.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramón, ha afirmat que “la Torre Miramar es troba en un espai estratègic i s’ha de consolidar com una fita arquitectònica, bioclimàtic i sostenible, imatge d’una València que ja és capital verda europea i que té el compromís de ser ciutat neutra en emissions de CO₂ en 2030”.

L’edil ha recordat que la rotonda va ser la més cara d’Espanya amb un cost de 24 milions d’euros. Ha criticat que “va estar abandonada durant més d’una dècada” i “era exemple de mala gestió i balafiament”. Per això, ha assenyalat que ara cerquen revertir aqueixa situació i “posar-la al servei de la ciutadania”.

AIXÍ SERÀ LA NOVA ROTONDA DELA TORRE MIRAMAR

El projecte municipal transformarà aquest espai urbà amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. A més, instal·larà pèrgoles d’ombra amb revestiment vegetal. En la façana amb orientació nord se situarà un jardí vertical mentre la façana amb orientació sud es cobrirà amb acabat de vidre fotovoltaic per a la producció d’energia solar. Així mateix, s’instal·laran fonts d’aigua potable.

D’altra banda, la rotonda es convertirà en un espai per a la pràctica d’esports urbans com el skate, la calistenia, el patinatge o el parkour i una zona per a les expressions artístiques lligades a la música, la dansa o les arts plàstiques.

La Junta de Govern Local va aprovar al desembre de 2021 la recepció del complex. En 2023 s’executarà la primera fase del projecte, amb una inversió de 250.000 euros. La remodelació integral de l’espai està pressupostada en 1.300.000 euros.