Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

L’interior nord de la província de València es troba aquest dilluns, 20 de juny, en risc de nivell groc per tempestes. Una informació que ha proporcionat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana 112 CV.

Fins i tot tenint avís per risc groc, no s’activarà la preemergència. Això és pel fet que no s’aconseguiran llindars de risc alt. Malgrat tot, les pluges poden ocasionar problemes en activitats o localitzacions que obliguen a adoptar mesures preventives.

D’altra banda, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemettambé ha activat hui un avís groc per tempestes que poden registrar-se a l’interior nord de València ens les 14.00 hores i les 20.59 hores. En concret, les zones de Requena, Utiel i Ademúz estarien entre les més perjudicades.

Baixen les temperatures a València

Aquesta setmana no solament es preveu l’arribada de precipitacions sinó també la baixada de les temperatures. València deixa arrere la primera onada de calor del mes de juny encara que Aemet assenyala que les nits tropicals continuaran en el litoral valencià. No obstant això, les zones de l’interior començaran a allunyar-se de les càlides temperatures arribant fins i tot als 13 graus.

La capital del Túria no serà l’única que viurà un descens en els termòmetres. La resta d’Espanya podrà descansar de la intensa calor. A més, igual que a l’interior de València s’esperen tempestes que afectaran el nord de la península.