Varias personas caminan bajo sus paraguas durante una tormenta. / MARÍA JOSÉ LÓPEZ (EUROPA PRESS)

El mal temps torna a gran part de la Comunitat Valenciana. Aquest cap de setmana tant la província de València com la d’Alacant es mantindran en alerta groga. Segons les primeres prediccions, s’esperen ruixats acompanyats de tempestes ocasionals. Aquests a més podrien ser localment forts en el litoral.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat les alertes grogues dos dies consecutius. Hui existeix risc de pluges tant en el litoral sud de València com el litoral nord d’Alacant. Localitats com Cullera, Gandia, Alzira, Dénia i Xàbia, entre altres, podrien ser les més perjudicades. En aquestes zones s’espera que la precipitació acumulada siga de fins a 20 litres en una hora. A més, la pluja podria anar acompanyada de tempestes elèctriques.

A partir de les 18.00 hores el nivell d’alerta s’estendrà també al litoral sud d’Alacant. Municipis com Benidorm, Elx, Orihuela i fins i tot la mateixa capital alacantina estaran en risc de pluges i tempestes amb probabilitat de calamarsa.

Totes aquestes alertes per precipitacions cessaran en la mitjanit. No obstant això, en la matinada del dissabte s’activaran noves alertes grogues encara que en aquesta ocasió per fenòmens costaners. El litoral de València i Alacant viuran intervals de força 7 de vent del nord-est. Això provocarà unes ones que arribaran a mesurar de tres a quatre metres d’altura.

AIXÍ SERÀ EL TEMPS DEL DISSABTE I EL DIUMENGE A VALÈNCIA

Com bé diu el refranyer espanyol: després de la tempesta, arriba la calma. Així, el dissabte s’espera un cel poc nuvolós o buidat. Les temperatures mínimes es mantindran baixes arribant als 2° a l’interior i els 9° a la ciutat de València. Les màximes es mantindran al voltant dels 19º en el litoral però baixaran als 14º-15º en punts com Requena o Ontinyent.

Cara al diumenge, el cel serà poc nuvolós tendint a intervals nuvolosos des de migdia, sense descartar ruixats en el litoral en la segona meitat del dia. Les temperatures mínimes descendiran fins a aconseguir els 0° a l’interior mentre a la ciutat de València baixaran fins als 7°. Les màximes per contra pujaran i arribaran fins als 20º en el litoral.