El pedagog Francesco Tonucci desvetla per què als xiquets no els agrada el col·legi

Tonucci aposta per una educació basada en el respecte i en l'escolta als xiquets, una pràctica que segons el pedagog s'usa poc per part dels adults.

Les cares de somni en les aules escolars són la tònica habitual en la majoria dels col·legis espanyols. L’avorriment dels xiquets és una qüestió que els pedagogs coneixen però a la que no s’havia donat resposta fins ara. L’italià Francesco Tonucci, també conegut com “Frato”, ha sigut el responsable de desvetlar la raó d’este avorriment, un assumpte que assegura preocupar-li.

Tonucci va realitzar estes declaracions en la seua última visita al Museu de les Ciències de València. Ací va poder recórrer l’exposició “Imaginar la educación”, una mostra que convidava a conèixer la trajectòria professional de l’italià mentres s’aprofundia en el seu concepte d’educar.

I en quant a la gran pregunta de per què als xiquets no els agrada l’escola, el pedagog Tonucci dóna la resposta amb el títol de la seua última obra: “Los niños y las niñas piensan de otra manera“. Francesco Tonucci aposta per una educació basada en el respecte i en l’escolta als xiquets, una pràctica que segons el pedagog s’usa poc per part dels adults.