Les cares de somni en les aules escolars són la tònica habitual en la majoria dels col·legis espanyols. L’avorriment dels xiquets és una qüestió que els pedagogs coneixen però a la que no s’havia donat resposta fins ara. L’italià Francesco Tonucci, també conegut com “Frato”, ha sigut el responsable de desvetlar la raó d’este avorriment, un assumpte que assegura preocupar-li.

Tonucci va realitzar estes declaracions en la seua última visita al Museu de les Ciències de València. Ací va poder recórrer l’exposició “Imaginar la educación”, una mostra que convidava a conèixer la trajectòria professional de l’italià mentres s’aprofundia en el seu concepte d’educar.

I en quant a la gran pregunta de per què als xiquets no els agrada l’escola, el pedagog Tonucci dóna la resposta amb el títol de la seua última obra: “Los niños y las niñas piensan de otra manera“. Francesco Tonucci aposta per una educació basada en el respecte i en l’escolta als xiquets, una pràctica que segons el pedagog s’usa poc per part dels adults.