Las 8 medidas que adoptará la Comunitat Valenciana a partir del lunes

Dilluns que ve arranca la segona etapa de la desescalada per la tercera ona del coronavirus en tota la Comunitat Valenciana. El diumenge a les 23.59 hores acabarà l’actual decret, moment en el qual entrarà en vigor el nou document del Consell.

Segons ha revelat el president de la GeneralitatXimo Puig, les mesures estaran actives durant tot un mes. El dilluns 12 d’abril, festa local a València per Sant Vicent, serà quan finalitzen.

A diferència de la primera etapa de la desescalada, en la qual ens trobem actualment, aquesta vegada s’ha optat per un període de vigència superior. D’aquesta manera, el Consell tractarà d’evitar la quarta ona en la Comunitat davant l’arribada del pont de San José i les vacances de Setmana Santa.

4 NOVES MESURES

  1. S’amplien terrasses i s’obri fins al 30% l’interior dels locals. Seran 4 persones per taula; màscara mentre no es consumeix; garantir la ventilació de l’interior; sense servei de barra; i tancament a les 18.00 hores.
  2. Obertura de gimnasos, pavellons, poliesportius, piscines climatitzades i altres instal·lacions esportives al 30% de l’aforament.
  3. Es reprèn l’oci educatiu i reobrin ludotecas i centres d’oci juvenil en grups de 10 persones i a un terç de l’aforament.
  4. Augmenta l’aforament per a les cerimònies nupcials, batejos, funerals i altres a un terç de la seua capacitat. Hi haurà un màxim de vint persones a l’aire lliure i quinze persones en espais tancats.

4 MESURES QUE CONTINUEN

  1. Tancament perimetral de l’autonomia. Només es permeten desplaçaments excepcionals i en cap cas per a realitzar turisme.
  2. Toc de queda de 22.00 a 06.00 hores.
  3. Reunions socials de fins a 4 persones en espais a l’aire lliure excepte grups de convivència.
  4. Prohibició de reunions socials en espais interiors privats. Sí que es permeten a l’interior de bars, restaurants i cafeteries però fins a 4 comensals per taula.