L’Agrupació de Falles La Seu-La Xerea-El Mercat celebra aquest cap de setmana en el llit del riu Túria, el XV Concurs de Tir i Arrossegament “Ciutat de València”. Un concurs que suposa la major cita en el calendari d’aquest esport tan tradicional.

El tir i arrossegament és una pràctica esportiva tradicional en la qual els cavalls tiren d’un carro carregat de sacs, i competeixen per recórrer en el menor temps possible una pista guiats per respectius carreters.

Un costum que va sorgir quan els agricultors improvisaven competicions d’aquest tipus per a demostrar quin cavall era el més fort, i que  va passar a ser esport en la dècada dels quaranta del segle XX.

El concurs es realitzarà , després de ser ajornat per les pluges,aquest cap de setmana i el pròxim cap de setmana ,i comptarà amb 19 proves. Aquest concurs és l’únic certamen que inclou les dues modalitats: el tir amb carro i el tir amb barquet; i a més, és el major concurs a nivell de premis, un concurs molt important que comptarà amb més de 80 cavalls cada cap de setmana que provenen de tota la Comunitat Valenciana.

Des de l’organització es treballa any rere any pel benestar dels animals participants pel que es mostren molt estrictes amb el compliment de la normativa establida.

És per això que es prohibeix l’ús de la vara en tot el recinte i s’hauran de mantenir unes condicions òptimes en el trasllat dels animals. Serà el propi veterinari que estarà present durant totes les jornades qui certifique aquestes normatives establides.