precipitaciones
Calle inundada de la playa de Gandia. EFE/Natxo Francés

Ja són set les carreteres tallades per inundacions, un riu desbordat i més de 400 litres d’aigua registrats en municipis valencians com Alzira o Barx. Les precipitacions s’anunciaven abundants i perilloses per a la jornada del dijous i així ha sigut finalment amb la declaració de situació d’emergència en la zona de la Ribera.

Respecte al cap de setmana s’espera una menor intensitat però des de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anuncien unes jornades d’inestabilitat que podrien mantenir-se fins al diumenge, sobretot en el litoral sud de València on la tempesta ha sigut major.

Per a la jornada d’este divendres, Aemet ha decretat alerta taronja en tota la província ja que podrien produir-se precipitacions per damunt dels 200 litres per metres quadrat en qüestió d’una hora. I encara que l’episodi de pluges no s’espera que cessament, el dissabte podria donar-se una xicoteta millora el llarg del dia amb una reducció de l’alerta que passaria a ser groga.

No obstant això, la treva de l’aigua no es preveu llarga i és que per al diumenge al migdia està anunciada l’entrada d’un nou front que deixaria ruixats localment intensos acompanyats d’una baixada de les temperatures màximes. Dita temporal aniria remetent amb l’avanç de les hores però no s’espera el seu cessament fins dimarts que ve.

El cambio climático acecha: los desastres meteorológicos que sufrirá Valencia