El temps no deixarà gaudir de la Setmana Santa. Tant és així que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha alertat de ruixats i tempestes fortes en tota la Comunitat Valenciana i ha demanat precaució davant les precipitacions acumulades.

Les primeres pluges, que sembla que es prolongaran fins al dilluns de Pasqua, arribaran el dijous Sant. Precipitacions que podrien acumular fins a 60 litres per metre quadrat en menys de 12 hores.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’avís groc a partir de migdia a Castelló, nord de València i litoral d’Alacant.

Una situació que empitjorarà el Divendres Sant, jornada en la qual s’esperen precipitacions que seran persistents i més intenses en la meitat nord de la Comunitat.

A les pluges se sumen avisos per ratxes de vent de 70 a 80 quilòmetres hora i onatge amb ones de fins a 3 metres.

La treva podria arribar la nit del divendres. No obstant això, el dissabte les precipitacions se centraran en la meitat sud i no es descarten que siguen localment forts i persistents. Una inestabilitat que es mantindria Diumenge de Resurrecció i dilluns de Pasqua.

L’ambient desapacible predominarà enfront de les temperatures baixes i la cota de neu es mantindrà alta.

Amb aquesta predicció, Emergències recomana informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge, circular per carreteres principals i autopistes, així com evitar rius, barrancs i romandre en els ponts.

Si poden deixen el vehicle a casa i agafen, això sí, el paraigua.