Així serà el temps en la Comunitat Valenciana aquesta Setmana Santa

Les celebracions estaran passades per aigua, amb pluges més persistents i intenses la jornada del Divendres Sant

El temps no deixarà gaudir de la Setmana Santa. Tant és així que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha alertat de ruixats i tempestes fortes en tota la Comunitat Valenciana i ha demanat precaució davant les precipitacions acumulades.

Les primeres pluges, que sembla que es prolongaran fins al dilluns de Pasqua, arribaran el dijous Sant. Precipitacions que podrien acumular fins a 60 litres per metre quadrat en menys de 12 hores.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat l’avís groc a partir de migdia a Castelló, nord de València i litoral d’Alacant.

Una situació que empitjorarà el Divendres Sant, jornada en la qual s’esperen precipitacions que seran persistents i més intenses en la meitat nord de la Comunitat.

A les pluges se sumen avisos per ratxes de vent de 70 a 80 quilòmetres hora i onatge amb ones de fins a 3 metres.

La treva podria arribar la nit del divendres. No obstant això, el dissabte les precipitacions se centraran en la meitat sud i no es descarten que siguen localment forts i persistents. Una inestabilitat que es mantindria Diumenge de Resurrecció i dilluns de Pasqua.

L’ambient desapacible predominarà enfront de les temperatures baixes i la cota de neu es mantindrà alta.

Amb aquesta predicció, Emergències recomana informar-se de la situació abans d’iniciar un viatge, circular per carreteres principals i autopistes, així com evitar rius, barrancs i romandre en els ponts.

Si poden deixen el vehicle a casa i agafen, això sí, el paraigua.