GRA239. VALENCIA, 24/05/2017.- Funermostra 2017 presenta las novedades en productos y servicios del sector funerario, como urnas interactivas, joyas y arte funerario o productos personalizables. En la imagen, un ataud con el escudo del Real Madrid expuesto en la muestra. EFE/Kai Forsterling

Funermostra 2019 obri hui les seues portes en Fira València. A les 10 hores dóna començament la que serà la seua XV edició, que durarà fins al divendres 24 de maig. En ella, els professionals del sector podran veure les novetats en productes i serveis del sector funerari espanyol i internacional.

D’aquesta manera, València acull un any més la fira més important de productes i serveis funeraris de tot el país. Durant tres dies, professionals del sector visitaran la ciutat, que ja és tot un referent per a la indústria funerària. Tant és així que Funermostra és també una de les principals cites del calendari a nivell internacional per a les fires del sector i una data ineludible per a tots els professionals.

Testaments digitals i cementeris en 360º

El certamen exhibirà en Fira València les últimes tendències de productes i serveis que ofereix el sector. La digitalització, els funerals audiovisuals i el respecte al medi ambient marcaran l’aparador en aquesta edició. Així, als serveis funeraris digitals que ja van començar a destacar en l’anterior convocatòria se sumen ara noves propostes.

Per exemple, la patronal del sector, Panasef, presentarà en el certamen una aplicació per a veure els cementeris en 360è i donar a conèixer així l’interessant patrimoni cultural i artístic que existeix en els camposantos espanyols.

Per part seua, l’empresa El meu Llegat Digital mostrarà que ja és possible fer un testament 100% intel·ligent i amb plena validesa jurídica, on és possible, per exemple, connectar en temps real a tots els agents involucrats en una herència.

Una altra novetat que es podrà veure en Funermostra és la possibilitat de realitzar serveis funenarios de la mà de la tecnologia audiovisual. Vivorecuerdo proposa una eina, composta d’una pantalla i una aplicació mòbil, en la qual es puguen compartir imatges, vídeos o missatges de condolença durant la vetla des de qualsevol part del món i en temps real.

Novedades de la pasada edición de Funermostra.

Victor Küppers visita Valencia

Además, el programa de la decimoquinta edición dará un valor añadido a esta importante cita del sector tanto por su calidad como por la interesante temática que abarca. El coach y escritor superventas Victor Küppers dará una conferencia titulada ‘Vivir con entusiasmo’.

También participará el consultor internacional Darío Loinaz, que hablará sobre cómo exportar con éxito al mercado internacional. Se contará con la presencia de Joaquín Araújo, escritor y naturista, que reflexionará sobre el nuevo concepto de cementerio: más vivo y sostenible y Panasef tendrá una mesa redonda en la que se debatirá sobre la comunicación de una empresa en momentos de crisis y una conferencia que tratará sobre cómo llevar a cabo una sucesión exitosa en una empresa familiar.

Visitantes de Funermostra.

Datos del sector

Según las últimas cifras oficiales del Instituto Nacional de Estadística, en el año 2017 se registraron un total de 424.523 defunciones en España, la cifra más alta de los últimos 23 años, 13.912 más que en el año anterior (un 3,4% más). Esto significa que continúa creciendo la mortalidad en nuestro país, situándose el año 2017 como el año con mayor porcentaje de fallecidos desde que existen datos oficiales al respecto.

Concretamente, y según el INE, en el año 2017 fallecieron en la Comunidad Valenciana 44.804 personas. En el primer semestre de 2018, que son los últimos datos oficiales publicados, fallecieron 24.129.

Con un número de servicios de 423.643 fallecimientos, durante el 2017 el sector ha facturado en torno a 1.505 millones de euros, 75 millones de euros más respecto al año anterior debido al aumento de los fallecimientos en España, según datos del informe ‘Radiografía del sector funerario’, elaborado por PANASEF.

Este mismo estudio determina que la incineración sigue ganando terreno año tras año frente a la tradicional inhumación. En 2017 ya es la opción elegida en un 38,43% de los fallecimientos y se estima que alcanzará el 60% en 2025.