(EFE).- L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anuncia per a hui, dilluns, intervals de vent fort en el Cantàbric oriental i cels nuvolosos i escasses pluges en la resta de la península.

Segons el seu pronòstic, la setmana començarà amb precipitacions en la meitat nord peninsular, principalment en els entorns d’àrees muntanyenques. Les pluges seran més abundants en l’àrea cantàbrica i més freqüents i amb algunes tempestes a la vesprada, encara que tendiran a remetre al final del dia.

A mesura que avance el dia, les pluges podran afectar de forma més feble i dispersa a zones del sud i de l’est, a punts de l’altiplà Sud i nord-oest d’Andalusia. A Canàries, hi haurà cels nuvolosos o amb intervals, amb baixa probabilitat d’alguna pluja feble en el nord-oest. En l’àrea mediterrània, est i sud d’Andalusia, predominaran els cels poc nuvolosos o amb intervals.

lluvias

Un hombre contempla la playa de la Malavarrosa adonde ha acudido un gran número de personas a pesar de la nubosidad presente en el cielo.La cota de neu rondarà els 900/1.200 metres en el nord-oest, pujarà fins a 1.200/1.400 metres i fins als 1.400/1.600 metres en zona centre; a Pirineus, 1.200/1.400 metres i en el sud-est pujant fins als 1.600/1.800 metres.

Les temperatures diürnes es mantindran en general sense canvis importants, i les nocturnes aniran en descens amb gelades febles en muntanyes, més intenses a Pirineus.
A Canàries, l’Aemet anuncia pocs canvis o termòmetres en descens.

El vent bufarà de component nord a Canàries, mentres que en la Península, aniran rolando d’oest a nord-oest, sent nord en el litoral atlàntic gallec. En l’àrea mediterrània, bufaran de l’oest i sud-oest.

El temps presenta certa estabilitat sobretot a l’interior