Los vacunados en contacto con un positivo en coronavirus no tendrán que hacer cuarentena
Una docente recibe la vacuna en la Comunitat Valenciana./ Europa Press

Tant Pfizer com a Moderna són les dos úniques vacunes que de moment s’estan administrant a Espanya. S’ha demostrat que gràcies a elles, la sisena ona no viu la gravetat hospitalària patida en ones anteriors. No obstant això, aquestes vacunes tenen efectes secundaris similars després de la seua inoculació encara que és la tercera dosi de Moderna la que està generant major temor.

Cada pacient presenta una reacció diferent a la vacuna. Això és pel fet de que el sistema immune de cada persona respon de manera diferent. Entre els efectes secundaris es troben alguns similars a la grip. Febre, dolor muscular, dolor abdominal o endormiscament durant les 24 o 48 hores de la tercera dosi són els més comuns.

Els immunòlegs creuen que aquests efectes es deuen a la reacció dels sistemes immunes, els quals segueixen estimulats per les segones dosis. A més, els experts apunten a que aquests efectes apareixen en persones que encara tenen una reacció immune important després de la pauta completa.

Així, en rebre la tercera dosi, el sistema immune obté una sobreestimulació. Això és el que provoca els diferents efectes adversos. No obstant això, aquests efectes secundaris remeten entre les 24 o 48 hores des de la inoculació.

D’altra banda, els epidemiòlegs afirmen que el no rebre efectes secundaris no implica que no s’haja realitzat una bona immunització. Subratllen que la reacció amb efectes secundaris no guarda relació amb la producció d’anticossos contra el coronavirus.