La Comunitat Valenciana tendrá una desescalada gradual para salir de la tercera ola
La Policía Local de Valencia en un control de tráfico durante el cierre perimetral de la ciudad.

La Comunitat Valenciana ha conclòs el tercer cap de setmana de tancament perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants. En aquesta ocasió, la Delegació del Govern ha comptabilitzat un total de 3.371 sancions de la Policia Nacional. Es tracta de la xifra més alta des que va entrar en vigor la restricció. No obstant això, el nombre de detencions ha baixat a 17 persones.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han donat per finalitzat a les 06.00 hores d’aquest dilluns el dispositiu de vigilància per a assegurar el tancament perimetral acordat per la Generalitat.

La ciutat d’Alacant ha sigut la més conflictiva de totes i en ella s’han interposat un total de 991 sancions. A aquesta li segueix València capital amb 550 sancions; Elx amb 409 i Benidorm amb 272. Per davall queden Gandia (181); Torrent (179); Paterna (170); Castelló (166); Orihuela (121); Sagunt (114); Elda-Petrer (86); Alcoi (81) i Vila-real (51).

En el cas de detencions, la capital alacantina torna a encapçalar el rànquing amb 14 persones detingudes. A aquesta li segueix València amb dues detencions i Alcoi amb un detingut.

DISPOSITIU PER A LES BOVINES PFIZER

Després d’acabar el dispositiu del tancament perimetral, les FFCCS han posat en marxa un segon dispositiu especial relacionat amb el coronavirus. Hui custodiaran l’arribada d’una nova remesa de vacunes Pfizer a la Comunitat Valenciana.

Aquest dilluns, entorn de les 13.00 hores, està prevista l’arribada per carretera de 39.000 dosi per a ser distribuïdes a Alacant, Castelló i València. En concret, aquesta setmana es lliuraran 34 safates amb 195 vials de Pfizer. Cal recordar que per cada vial es poden extraure fins a sis dosis.

El departament de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern s’encarrega de comprovar que les dosis arriben en bon estat i són lliurades amb totes les garanties a la Conselleria de Sanitat.