El litoral de les províncies de València i Castelló i el litoral nord d’Alacant estarà aquest dimecres en avís taronja per fenòmens costaners, que poden deixar ones de fins a cinc metres, i en avís groc per vent i pluges en aquestes mateixes zones i a l’interior de la província de València, a causa del temporal marítim que afecta la Comunitat Valenciana.


Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l’avís taronja per fenòmens costaners s’estableix davant la previsió que en aqueixes zones de litoral de la Comunitat Valenciana bufe aquest dimecres vent del nord i nord-est força 7 a 8, amb ones de 3 i 5 metres.

L’avís groc per pluges en el litoral d’Alacant i de València i a l’interior sud d’aquesta última respon al fet que s’esperen pluges que acumulen fins a 80 litres per metre quadrat en dotze hores

També hi ha avís groc per vents el dimecres, pel fet que es poden aconseguir ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora, en el litoral de València, el litoral nord d’Alacant i el litoral de Castelló.

Previsió meteorològica per al dimecres

La Comunitat Valenciana registrarà aquest dimecres precipitacions generalitzades, que poden ser localment fortes i persistents i ocasionalment acompanyades de tempesta.

En aquesta jornada les temperatures experimentaran pocs canvis i el vent bufarà del nord, amb ratxes molt fortes a Alacant i en els litorals de València i Castelló.