Alertas activadas para el domingo 19 de enero en la Comunitat Valenciana.

A partir de dissabte arriben canvis importants en el temps, deixem de costat l’estabilitat per a donar la benvinguda a un temporal d’hivern que deixarà neu en la Comunitat Valenciana. L’Agència estatal de meteorologia ha activat avisos especials per temporal hivernal en el mediterrani. Aquest ens afectarà, sobretot diumenge, amb baixada dràstica de les temperatures, pluja i molt vent.

Pràcticament tota la Comunitat, es trobarà aquest diumenge en alerta per vent, pluja i neu. L’avís de major nivell és per fenòmens costaners, podrien registrar-se ones de fins a 6 metres en tot el litoral valencià, tot acompanyada de vents que podrien superar els 70 km/h. Uns avisos per fenòmens meteorològics adversos que continuaran actius durant el dilluns.

Aquest descens de temperatures farà que la cota de neu també descendisca fins a arribar als 300-600 metres en zones de l’est i nord peninsular, amb això es podrien produir nevades abundants en zones de l’interior. És per això que s’ha activat l’alerta taronja per neu en la zona sud de la província de València i en el nord de l’Alacant, on es podria acumular fins a 5 cm de neu. L’interior de valència i Castelló també hi haurà  alerta groga per acumulacions que podrien arribar als 2 cm.

La pluja també podria deixar fins a 60 litres per metre quadrat en la zones compreses entre la província de València i Alacant, on s’ha activat l’alerta groga.

Aquesta situació de temporal hivernal es mantindrà durant la primera meitat de la setmana vinent, amb tendència a anar millorant a partir del dimecres.