temporal

El temporal de fred i neu continua assotant a tota la península amb alerta groga en punts com Castella i Lleó o Castella-la Manxa, i taronja (risc important) en la província de Castelló, Catalunya, Cantàbria, Astúries i Aragó. Concretament és en el nord valencià on s’esperen que persistisquen les fortes nevades amb una cota de neu que podria situar-se entre els 800 i 900 metres sobre el nivell del mar.

Encara que la precaució ja havia arribat a les carreteres amb corts de circulació i la prohibició del maneig d’autobusos i vehicles de càrrega pesada, hui ha sigut el torn d’alguns aeroports amb l’activació del Pla Hivern per part d’Aena en l’Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

A pesar de les tasques de prevenció per a evitar la formació de gel s’han hagut de cancel·lar 70 vols (37 d’eixida i 33 d’arribada) a causa de l’acumulació de neu que ha obligat a tancar dos de les quatre pistes. A més, sis vols que tenien previst aterrar este matí en la capital han hagut de ser desviats a altres aeroports: dos al Prat de Barcelona i quatre a Manises.

València en nivell groc

Mentres l’interior nord de Castelló continua en nivell taronja per les nevades, l’interior nord de les província de València i Alacant es mantenen en groc al costat del sud castellonenc afectant així al trànsit de vehicles.

Encara que les restriccions de circulació s’estan donant per nombrosos punts de la Comunitat Valenciana, el Centre de Gestió del Trafique ha informat de la col·lisió de diversos vehicles a primera hora del matí a Sagunt deixant atrapada a una de les conductores.

A més, tal com va succeir en la jornada del dilluns, la Conselleria d’Educació ha tornat a cancel·lar les classes dels centres escolars del Racó d’Ademús a causa de la dificultat d’accedir a ells després de les gelades.

S’espera que ploga durant tot el dia